1.1

Vuosi vaihtui vetisissä merkeissä, täällä on oikein syksyinen hämärä ja sateinen sää -YÖK-, koska se talvi tulee ???

Jatsi treenasi tunnaria x 2, molemmat ihan superit !!!!! Sitten otettiin ruutuleikkiä, eli pelkkää ruutuun hakeutumista ja stopista palkaten, loppuun suora luoksetulo.

Lisäksi tein Jatsille kolmen esineen esineruudun pellolle ja päälle sai vielä ottaa laitonta, eli sateesta huolimatta tosi kiva päivä..

ToTo treenasi vain ruutua, haettiin sitä suoraan menoa tai oikeammin ruudun keskelle pysäytystä. Jos siis stoppia ei tule, hakeutuu itse oikeaan paikkaan (periaatteessa hyvä juttu) mutta  stopilla kaartaa sinne oikealle, tosin alkoi tässäkin jo korjaamaan paikkaa stopin jälkeen (mikä taas ei hyvä juttu).

Summasummarum, kun ei tässä mikään kiire ole (kisaamaan voittajaan päästään  vasta joskus hamassa tulevaisuudessa) niin päätin nyt ottaa ruudussa pysäytystä läheltä ja lelu ruudussa täydeltä matkalta. Heti kun toimii, siirryn pitkälle matkalle, ollen itse kuitenkin ruudun lähellä (sivussa). Mutta, mutta suunnitelmathan voi tässä yön aikana muuttua vaikka kuinka monesti..

2.1

Jatsi pyörähti hallilla ottamassa agia..

..tehtiin muutama lyhyt pätkä, yksi este saatiin kumoon (vielä kun ohjaaja oppisi), mutta pujottelut tänään aivan upeat (kun ohjaaja osasi)

ToTo pääsi mukaan hallille, agia oli tarkoitus ottaa mutta eihän tuo osannut ja kun ei osannut, ei keskittynyt..

Jatsista tuli eilen isoisä, Zen sai 3 poikaa ja 2 tyttöä. Pennut, emä ja isoisä voivat hyvin !! Pentujen kuvia ja kuulumisia voit seurata http://finnbc.net/

3.2

Jatsi aloitti idarin asennoilla, ne suorapalkalla. Sitten ohjattu, molemmat puolet ja vimppana palkka merkiltä. Hyppynouto hurrilla.

Suunniteltu rentous ja paineettomuus näkyy jo nyt meidän treeneissä, meillä on molemmilla tosi, tosi kivaa !!!!! Nyt kun virheitä saisi tulla, niitä ei tulekkaan..

ToTo otti merkkiä ja noutoa, merkki hyvä mutta noudossa yritin taas (tyhmä minä) palkata narupallolla suoraan, ei onnistu.. Lopuksi seuraamista lappalaisen häiriköimänä, tämä meni hyvin. Olen meidän seuraamiseen häiriössä ja häiriöttä oikein tyytyväinen !!

4.1

ToTo sai treenata tänään ekana, työn alle stopit eli liikkeestä seisominen, alo-hyppy ja luoksetulon pysäytys, stopit hyvät! lisäksi hurjaa leikkiä ja paljon, olen kyllä ToTon leikkimiseen tosi tyytyväinen!

Jatsi otti kaikki noudot kolmeen kertaan.

Part 1.ohjattu yhdellä kapulalla (häiriönä hyppyeste joka piti kiertää palatessa), hyppynouto ohjatun kapulalla (vaikeutena, kapula aivan esteen takana), tunnari lennosta, oli niin noutohuumassa, että otti ekan suuhunsa (väärä) ja sylkäisi pois ja aloitti haistelun, oma löytyi helposti ja palautus ihana.

Part 2. sama kuvio uusiksi, lelulla ja kehuilla hetsaten.. Loistavat & hmm.. vauhdikkaat suoritukset

Part. 3 kisamaisesti, palkka vasta tunnarista, meni muuten tosi, tosi hyvin !!!

Mikä oli päivän idea (treeneissähän pitää aina olla se ajatus mukana), pitää hauskaa ja hauskaa oli..

..Eli päädyttiin treenaamaan tokoa, seuraamista häiriössä (tämä oli hienoa) ja kaukoja pitkästä aikaa.

5.1

ToTo sai mini-treenit, vähän sivulletuloja, pyörimistä, kaukoja ja muutaman luoksetulon, aika köyhää..

Aina kaikki kiva ei tapahdu treeneissä, joskus iloisia asioita tapahtuu muuallakin (harvoin, mutta joskus kuitenkin).. Iloisena, ylpeänä ja intoa puhkuen ilmoitan, että pääsemme Jatsin kanssa elokuussa suuren idolimme Jenny Dammin oppiin !!!!!!! Kiitos, Janita !!

6.1

ToTo pääsi sosiaalistamaan pikkuista sheltti-pentua..

Treeneissä työn alle siis -se- ruutu, otettiin lukematon määrä toistoja läheltä ja kaukaa, viimeinen ruutu oli täydellinen ja siihen sitten lopetettiin ja huomenna jatketaan..

..Lisäksi treenattiin alo-hyppyä sekä suorapalkalla että liikkeenä, myös liikkeestä seisominen saman kaavan mukaan.

Iltatreeninä tullaan ottamaan kaukoja, jotka nyt vähän unohtuneet

7.1

Tämä päivä hurahti sitten Tsau:n tokokisoissa tuomaroimassa, olipa kivoja koiria ylemmissä luokissa, harmittavasti vaan niitä nolliakin tuli sen verran, että tulostaso taisi jäädä aika heikoksi..

Arvosteluni jälkeen pääsin ottamaan ToTon kanssa kehässä vähän treeniä, pikkuinen keskittyi oikein hyvin ja teki osaamansa asiat hienosti, olin kyllä toopesta aika ylpeä..

Pienen tauon jälkeen, otettiin vielä vähän hihnassa seuraamista, tätä kun tulee harkattua äärimmäisen harvoin ja arvatkaas mitä.. nyt se puskee seuraamisessa !!! Vielä muutama viikko itkin ja paruin, ettei tuo opi koskaan seuraamaan ja nyt se puskee kuin Jatsi pienenä, voi vau.. (no, muutaman viikon päästä itken sitten sitä, miten sen saa jalasta irti)

Jatsi sai treeniä  kotipihalla, työn alle noudot.. Ekana ohjattu, hyppy ja tunnari liikkeinä ja palkatta, sitten kaikki uusiksi palkalla, hienosti meni Jappankin treenit !!

Jatsi treenasi myös ruutua, vauhti oli niin hurja ja piha vähän liukas, että jokaikinen kerta se valui sieltä ruudun takaa ulos, päädyin sitten Jappankin kanssa ottamaan yhden toiston läheltä, jolloin ei ehtinyt nostaa vauhtia liiaksi ja kerran pääsin siis palkkaamaan ihan ruudustakin.

Lisäksi otettiin yksi hyppynouto, tämä on nyt jo pidempään ollut tosi hyvä ja tänäänkin siis aivan mahtava!

9.1

Jatsi treenasi päivällä alkupään liikkeet, seuraamista vähäsen ja tietysti palkalla (!!), idarissa seisomisesta palkka pysymisestä, istumisesta suorapalkka ja makuusta palkka mukaan tulosta. Luoksetulo liikkeenä ja ruudun takana ekalla narupallo. Ruutu uusiksi seisomisesta palkaten ja lopuksi liikkeenä, palkka ruudussa pysymisestä. Vimppana suora luoksetulo. Hetken mielijohteesta päädyin vielä ottamaan luoksetulon stopit kuusen kierrolla ja nyt stopeista siis palkka..

..Treenit meni kyllä tosi, tosi hyvin !!! Ja illan kruunasi agi-treenit. Otimme lyhyitä radan pätkiä, ekalla en koskaan osannut (voih) mutta tällä kertaa saatiin joka treeni sujuvasti kuitenkin läpi uusinnoilla. Vimppa pätkä oli kiva (suunnittelu a´la Lentsu), miksei kisoissakin voisi ja saisi itse suunnitella niitä ratoja..

ToTo harjoitteli eilen seuraamista häiriössä, oltiin shoppailemassa ja kauppojen ulkopuolella saatiin ihan tosi reilusti häiriötä. Tänään päivätreeneissä ruutua, tämä nyt taas jotenkin vaikea (joka päivä siis hajoaa joku liike), mutta eiköhän se siitä -joskus-

Iltatreeninä sitten sisällä noutoa, seuraamista ja kaukoja, nämä menivät ihan kympillä.. ToTo osaa jopa peruuttaa seuraamisessa, kaukoissa matkaakin pystyy jo pidentämään ihan reilusti ja nouto muutaman taukopäivänkin jälkeen ihan super.. Hienosti tuo pikkuinen vastaa kyllä treeneihin!!

10.1

ToTo on käynyt taas lukemassa sääntökirjaa salaa.. Mihin ne säännöt saisi sellaiseen piiloon, että voisi edes kuvitella opettavansa tuolle jotain, nythän tuo itsenäinen ipana tekee ohjaajan opetuksineen täysin tarpeettomaksi..

..Eli nyt ToTo on keksinyt seurata ohjaajaa liikkeiden välillä, hakeutuu siihen sivulle ja killittää silmiin, siihen tietysti pyritään, mutta en ollut vielä ajatellut ottaa sitä ohjelmistoon -huokaus-

Treenattiin taas ruutua, meni eilistä paremmin mutta kyllä sen ruudun kanssa vielä töitä saa tehdä ja paljon.. Lisäksi otettiin stopit, eli ne perinteiset alo-hyppy, liikkeestä seisominen ja luoksetulon pysähdys, nämä sujuu melko hyvin.. Lisäksi suoraa luoksetuloa sekä namipalkalla että lelun kanssa karkuun juosten.. Lenkillä sitten sitä puunkiertoa, Toope ei kyllä oikein tajua tätä, vähän sama juttu kuin saunomisen kanssa, intoa on kuin pienessä kylässä muttei harmainta hajuakaan miksi..

Jatsi treenasi hyppynoudon x 3, nyt alan tämän suhteen olemaan oikeesti tosi toiveikas.. Sitten ruutu, ekana stop+palkka, toistolla liikkeenä, palkka perusasennosta, vimppana suora luoksetulo. Lenkillä kahden puun kera ohjausta, nyt sujui molempiin suuntiin tosi hienosti..

Iltasella Jatsin kanssa kaukoja, leikkien ja lelupalkalla, edelleen ongelmana on se, jos kaukoissa oikeat viiveet ei tee seisomisesta istumista niin hyvin mitä non-stop kaukona tekee, toisaalta nyt peruuttaa jo jonkinkin matkaa seisomisesta maahanmenossa eli..

ToTo otti sisällä seuraamista, tänään työn alla vasemmalle käännökset (sekä paikalla että liikkeessä), kaukoissa keskityttiin seisomisesta maahanmenoon ja noutokapulana iso metalli