11.1

Jatsin tunnari on kyllä nyt todella vauhdikas joka suuntaan .. Pikkuinen varjopuoli, että nyt ei maltti oikein riitä.. Menee siis vauhdilla, haistelee hyvin mutta ellei se oma siinä samassa tule nenän alle, ottaa vaan jonkun ja palauttaa sen -kylläkin- tosi hyvällä vauhdilla.. Rivi on helppo, ympyrä ei.. Ennen tunnaria otettiin myös ohjattu, joka myös vauhdikas ja hieno !!!

ToTo osasi tänään ruudun, tosin olen nyt antanut taas kerran periksi ja ruutu-treeni menee siten, että lelu on ruudun takana ja otetaan vaan läpijuoksuja, ruudussa pysäytystä sen sijaan otetaan tosi lyhyeltä matkalta, mutta näillä eväin siis eteenpäin.. Lisäksi otettiin luoksetuloa ja seuraamista, nämä hyvät!

12.1

ToTo treenasi -taas- ruutua, meni aika hyvin.. Lisäksi otettiin vauhtiluoksetuloa..

Jatsin kanssa piti ottaa noudot ja otettiinhan me ne.. Ekana vein tunnarit valmiiksi ja sitten piti aloittaa ohjatulla, haettava kapula oli sinne tunnareiden suuntaan ja Jatsi päättikin sitten tehdä tunnarin merkin kautta, haisteli hyvin ja toi vauhdilla oman.. Sitten otettiin helpotettu ohjattu ja hyppynouto(vinkuu tässä, JEE) ja lopuksi vielä oikeasti se tunnari (ympyrä), omaa ei taaskaan löytynyt helpolla, mutta nyt malttoi ja lopuksi vauhdilla se oma sivulle, tosi kivat treenit !!!!!

15.1

Viikonloppu vierähti Oulussa kouluttelemassa, kivoja koiria eikä mitään merkkejä masennuksesta..

Parin taukopäivän jälkeen ToTo palasi ruutu-treeneihin, nyt otettiin ruutu-leikkiä, eli pihan poikki merkille ja sieltä ruutun ohjaajan seistessä noin puolivälissä, ToTolla oli hauskaa ja kaikki ruudut oikein onnistuneet (osassa palkka ruudun takana ja osa tyhjinä). Lisäksi treenattiin luoksetuloa lelulla palkaten, vauhtia riittää ja perusasento kadonnut, pitänee muistutella tätä joku päivä..

Jatsi otti myöskin ruutu-leikkiä sekä luoksetuloa, välissä yksi vauhdikas ja onnistunut tunnari. Pellolla kolmen esineen esine-ruutu ja muutama laiton..

16.1

Tänään siis vuorossa Jatsin agit, ekana meni Jatsilta järki ja sitten ohjaajalta.. Eka rata oli kyllä sellaista menoa ettei tottakaan, huh huh.. Toinen rata olikin sitten enemmän sitä normaalia suoritusta ja treenit saatiin päätettyä oikein hienoon suoritukseen..

Analyysina, eka radalla olin monessa kohtaa Jatsin edellä ja juoksinkin (!!) aika kovaa, luultavasti tämä kuumensi entisestään kuumaan koiraani ihan hurjuuksiin asti, tätäkin pitäisi siis treenailla mutta ehkä omissa treeneissä ja itsekseen  aluksi.. Toisella radalla ohjasin enemmän tyyliini ja homma pysyi siis kasassa paljon paremmin, aina oppii jotain..

ToTo treenasi tänään muutamaan otteeseen sisällä, kaukoissa treenattiin seisomisesta maahanmenoa (Oulu huom! maasta seisomista ei vieläkään), liikkeestä maahanmenoa ja ennen iltaruokaa p.makuu, joka sujui hienosti!!

17.1

Nyt alkaa mennä tosi tavoitteelliseksi tämä pennun treenaus.. ToTo aloitti tänään tunnarin treenauksen, aikani siis odottelin sitä talvea ja kun sitä ei kerran tule, treenataan sitten tunnaria..

Ihan ekalla kapulan piilotuksella ToTo lähti hyvin ja palasi mun luo kertomaan, ettei siellä kuule ollutkaan mitään.. Lähetin uudelleen ja sitten alkoi käyttämään hienosti nenää ja palautti -oman- reippaasti purien. Otettiin muutama onnistunut toisto ja lopuksi treenattiin vähän sitä kapulan pitämistä..

Sama treeni uusiksi myöhemmin, taas ekalla piti käydä kertomassa mulle, ettei siellä ole mitään haettavaa, mutta sitten lamppu syttyi ja taas tehtiin pari onnistunutta harjoitusta & pitämistä erikseen. Eli ellei sitä talvea tule, otetaan nyt tunnarin piilotus ohjelmistoon ja sisätreeneissä tästä eteenpäin pitämistä tunnarilla..

Ennen päiväruokaa Toope otti vielä ikä huomoiden & 0.2 huomioiden suhteellisen pitkän ja onnistuneen p.makuun, jokohan tässä alkaisi katselemaan kisakalenteria..

Jatsi vietti lepopäivää eilisen hurjan agin jälkeen, treeninä vain ohjattu ja tunnari, jotka molemmat lennosta, meni hyvin.. Lisäksi suora luoksetulo ja kuusen kierrolla stopit..

18.1

Kaikella on aikansa ja paikkansa..

Jatsin iki-ihanaa isää Swippoa ei enää ole! Kiitos Swippo, maailman ihanimmasta jälkeläisestä, Jatsista!

Swippo was a great dog! I`m so happy, that I have a Swippo´s son Jatsi!

                                  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Jos tuolla pihalla haluaa treenata, ainut laji on sitten VEPE.. Siis oikeesti asumme nyt järvessä.. Jukka yrittää pumppailla pahimpia paikkoja kuivaksi..

Mutta sellainen 10 m kaistale vain vähän vetistä maata tuolta löytyy, joten eikun treenaamaan.. ToTo jatkoi tunnari-treeniä ja -taas- ekalla tuli kertomaan mulle, ettei siellä kuule ole mitään.. Toistoilla tosi hyvin, josko tuo eka lähetyskin sitten joku päivä sujuisi..

Lisäksi pentuliino (Oulun iloksi, uusi lempinimi) otti luoksetuloa. Aluksi siellä lyhyellä kuivalla ja sitten järven poikki lentäen, oli kivaa..

Jatsi otti samaisella kaistaleella tunnarin lennosta, meni hyvin, siis tosi hyvin! Ja leikittiin metallin kanssa, no problemo.. Myös Jatsille yksi järven yli lento luoksetulo, hauskaa..

Jatsi otti kaukoja, nämä aivan loistavat. Peruutti varmaan oman mittansa mutta sisällä, lähellä & leikkinä näin pitääkin tehdä !! Lisäksi otettiin molemmat p.olot, palkaksi piilolle jossa lelu !

Tottis treenaili kaukoja vaihtelevalla menestyksellä, välillä tuntuu että osaa nämä, välillä ei hajuakaan.. Tämän päivän murheena asennoissa pysyminen, ei pysy hetkeäkään vaan jojottelee jotain sata asentoa ihan hetkessä.. Unohdamme kisahaaveet pariksi vuodeksi..

19.1

Nyt se pihalla oleva järvi jäätyi, eli mulla on ikioma luistinrata (missäköhän ne luistimet olisivat..), Jukkan pelastus-pumppauksen ansiosta yksi sivu oli suhteellisen kuiva eikä jäässä joten..

..ToTo treenasi ruutua, meni kyllä tosi hienosti, tänään ruutuleikkinä merkiltä ruutuun ja ohjaaja siellä ruudun lähellä sivussa vahvistamassa stoppia. Myöhemmin oli tarkoituksena näyttää ylpeänä Jukkalle miten se ToTo osaa, 0.2 laittoi taas kaiken hulinaksi ja teeskenteli täysin osaamatonta, mikä pentu..

Jatsi leikki tokoa, leikkeinä ruutu, idarin asennot ja kaukot. Ruudussa leikittiin kaikki versiot (myös loppu-osa), idarissa asentoja suorapalkalla ja kaukoja leikittiin läheltä ja kaukaa, liikkeenä ja pakittaen, meillä oli kivaa..

20.1

ToTo sai pienryhmäpaikan ja treenaa nyt ryhmässä kerran viikossa, kivaa..

Niin, me sitten suunnistimme hallille tiivi-taavin, narupallon ja kolmen nakin voimalla. Ekana luoksepäästävyys, Päivi pääsi ehkä parin metrin päähän kun oli -pakko- mennä moikkaamaan.. Sitten p.makuu Piin kanssa, hienosti se makasi siellä kuin makaroni mutta piti päätä maassa, JEE !! Takaisin tullessa nosti vielä päätä, mutta sallittakoon tämä kun treenikertoja on tällä tyylillä takana tasan kaksi..

Sitten oli ohjelmassa ruutu, ekaa kertaa toopelle nauhojen kanssa (melkoisen sekavat kehänauhat nauhoina) joten päätin vetää varman päälle ja ottaa Tiivitaavin ruudun taakse ja tehdä tämän ruutuleikkinä, eli pentuliino merkille ja sieltä ruudun läpi tiiville, sama toistettuna ja kolmannella kerralla tyhjä ruutu + stoppi + palkka.

Sitten olikin vuorossa luoksetulo, jossa 2 ekaa lyhyeltä matkalta ja perusasentoon ja kolmas pentuluoksetulona & lelulla lennosta palkaten.. Päivi käskytti ekat luoksetulot ja toisella otoksella pentuliino lähti Päivin käskystä, so..

Viimeinen liike oli hyppynouto, muuten hienosti mutta jätti hassusti perusasennon liian eteen, toisella ehkä paremmin mutta pitää tarkkailla tätäkin..

21.1

Jatsin kanssa epävirallisissa agi-kisoissa.. Alku oli hieno ja (meille) vaikea kepeille lähetys onnistui aivan suunnitelmien mukaan, mutta sitten... huokaus..

Jossain kohtaa rataa päätin, että tämä saa olla kyllä viimeinen kisamme tässä lajissa mutta maaliin tultaessa katsoin koiraani, joka suu vaahdossa ja silmät kirkkaina kuin tähdet katsoo mua sanoen, enkö ollutkin pätevä, enkö ollutkin.. Olihan se pätevä ja rakastaa tätä lajia selkeästi ohjaajaansa enemmän, joten treenit jatkuu..