9.2 Älykäs pentu..

Herätyskello soi aamulla.. Pian on pentu sängyssä, kaukosäädin suussa sanoen sammuta tällä se kello, valitettavasti manuaalinen kelloni ei sammunut tästä, mutta hyvä yritys..

Jatsilla tänään  vauhtitreenit, jätettiin lelu ruudun taakse ja matkalla lähtöpisteeseen otettiin pari hyppynoutoa, sitten ruutuun ja lelulle.. Luoksetulon stopit puskan kierrolla ja lopuksi ruutuleikkiä, oli kivaa ja vauhdikasta..

Toope treenasi myös ruutua ja kahteen otteeseen, eka treeni menikin hurjan hyvin kaikilla versioilla. Toisella treenikerralla otettiin hyppynouto alle ja pihan keskelle jäänyt kapula vähän vaivasi Toopea ruutuun menossa mutta hienosti meni ruutuun eikä rakkaalle kapulalle, joten ekat jontte-treenitkin nyt sitten korkattu..

Lisäksi molemmat pojat ottivat pellolla laitonta (laiton= etsintäkokeen pudotetun esineen nouto)

10.2 ideaa treeneihin

Kaikille tokoilijoille ja erityisesti koulutettavilleni, muistakaa suunnitella treenit etukäteen ja suunnitella nimenomaan mitä milloinkin treenaatte.

Välillä on hyvä treenata vain vauhtia, tällöin ei takerruta pikku-asioihin, vauhti on tärkein. Välillä treenataan tarkkuutta, jolloin taas vauhti on sivuseikka. Välillä pitää hioa niitä pieniä asioita, mutta silloin keskittyminen taas vain niihin, ei kannata ahnehtia ja vaatia koko liikkeessä täydellisyyttä, jos työn alla on vaikkapa pelkkä liikkeen loppuosa (vrt. noudon luovutus-asento).
Ja vaikka se treenaaminen olisi kuinka tavoitteellista ja kisat kolkuttelevat ovella, motivaation ylläpitämiseksi, ainakin puolet treeneistä pitäisi olla pelkkää onnistumista!!

Koiran kanssa harrastamisen ja treenaamisen pitäisi olla mukavaa, mukavuus lajista häviää siinä kohtaa, kun ei enää koskaan olla koiraan tyytyväisiä! Super-helpot ja onnistuneet treenit pystyy helposti rakentamaan jokaiselle koiralle. Nämä onnistuneet, helpot treenit lisäävät motivaatiota pitkällä juoksulla, parantavat koiran ja ohjaajan välistä suhdetta ja asettavat koiran kanssa harrastamisen oikeisiin mittasuhteisiin, haluammehan että parhaalla ystävällämme on kivaa meidän kanssamme..

Palkattomuus on myös yksi treenattavista asioista, koiralle on aika epäreilua jos sen ainoat palkattomuustreenit ovat kisat ja kisoissa siltä odotetaan sitä parasta suoritusta..

Myös kokonaisia liikkeitä ja kisamaisia treenejä on hyvä tehdä, niissä näkee missä mennään ja mitä pitää treenata, mutta varsinkaan nuorella koiralla ei yhden ja saman luokan jatkuva junnaaminen ole järkevää

Suunnitelkaa koiranne treenit siten, että kaikkia osa-alueita tulee treenattua säännöllisesti
-vauhtia
-tarkuutta
-liikkeen osia
-onnistuneita treenejä
-palkkaamattomuutta
-kokonaisia liikkeitä ja kisamaisia treenejä

Mutta ennen kaikkea pitäkää treenit mielekkäinä sekä itsellenne että ennen kaikkea koiralle, haluattehan että koira tekee kanssanne seuraavat 10 vuotta häntä heiluen !!

Omat treenaukset sitten;

Pakkaset paukkuu.. Molemmat pojat treenasivat ruutua hyvällä menestyksellä, olen hurjan tyytyväinen molempien ruutu-treeniin..

ToTon kanssa katsottiin aamulla Jatsin pentu/nuoruus-videoita ja haettiin ideoita seuraamiseen, tästä intoutuneena alkoi Topeliuksella seuraamis-koulu, seuraamista otetaan nyt vähän joka välissä..

Pojat ottivat myös pellolla laitonta ja lisäksi otettiin pihalla esineen hakua, ei siis varsinaista esine-ruutua tai laitonta vaan pelkkää esineen tuomista, kaikki 4 koiraa (6 esinettä) saivat osallistua, Mira päätyi ottamaan omaksi esineekseen jonkun kepin ja söi sitä muiden ahertaessa, no Mimma on Mimma vaikka voissa paistais..
Karkki halusi hakea vain noppaa ja tämä sille salliittiin, Toope ja Jappa hakivat loput esineet ja ohjaajalle tuli tuossa pakkasessa hiki yrittäessään palkata kolmea koira samaan aikaan, Karalle piti potkia noppaa ja molemmissa käsissä roikkui bc esineessä, mutta meillä oli hurjan kivaa..

Toopen ryhmätreenit taitavat jäädä pakkasten paukkuessa väliin, toivottavasti edes koirakouluun päästäisiin huomenna..

11.3

Pakkaset hellittivät ja pääsimme koirakouluun, eli aamusta suuntasimme Kupittaalle Heku ToTon kaverina..
Tämän päivän koirakoulu sujui loistavasti !!!!!!!

Ohjelmassa tänään;
-pujotottelua toisen koirakoiden ohitse
-liikkeestä seisomista ryhmäliikkeenä
-hyppy
-kolmelle purkille lähetys
-p.makuu

Koulun jälkeen Jatsi&ToTo&Heku juoksentelivat hetken valtoimenaan..