12.2

Jatsi treenasi eilen noudot järjestyksessä, eli treenit päättyivät maailman täydellisempään tunnariin, oltiin molemmat revetä liitoksistamme..
Tänään Jatsikka treenasi sitten idarin, seisomisessa palkka pysymisestä, istumisessa suorapalkka ja makuusta palkka mukaan lähdöstä, palkkana poikkeuksellisesti narupallo joten seuraaminen oli pomppivaa.. Sitten otettiin ruutua, tänään taas päivä jolloin Jatsi sai hakea itse paikan (toki saa pysähtyä vasta käskystä), tämä leikki on Jappasta hurjan hauskaa.. Luoksetulo treenattiin myös, liikkeenä suorana ja puskaan hyödyntäen stopit. Hyvät & vauhdikkaat treenit !!

13.2

Toope sai ottaa tänään vaan helppoa treeniä eilisen vaativan koirakoulun jälkeen. Ruutua otettiin siten, että lelu oli ruudun takana, eli pelkkää läpijuoksua. Noutoa otettiin avo-liikkeenä ja lisäksi muutama vauhtinouto leluun suoraan palkaten. Luoksetuloa vimppana ja se liikkeenomaisesti, meni hurjan hyvin!nyt seuraaminen myös tuntuu hyvältä ja näyttääkin ihan kivalta, pariin otteeseen sitä on tässä välissä videoitu..

Jatsi treenasi tänään kisavirittelyjen jälkeen idarin liikkeenä istumiseen asti ja tästä palkka, sitten ohjattu molemmat puolet ja palkka merkiltäkin. Luoksetulo suorana.

Topsy (tarkkasilmäiset huomaavat taas uuden lempinimen) pääsi tänään treenaamaan kahteen otteeseen, tosin samalla ohjelmistolla..

15.2

Kun nuo p.olot jää jatkuvasti kirjaamatta, vaikka kuuluvat päivittäiseen ohjelmaan niin laitetaan nyt kooste ToTon  7 kk paikallaanolosta..

Sisällä ennen ruokailua
-aika vaihteleva 10 sek - 2 min
-matka vaihteleva 2 m - piiloon toiseen huoneeseen
-häiriöt vaihtelevat täydellisestä häiriöttömyydestä -omien koirien häirintään ja/tai edeltävään ruokailuun

Hallilla/kentällä
-aika lyhyt 15-45 sek
-matka 10-25 m
-häiriöt toisten koirien käskytykset tai viereisessä kehässä tekeminen

Asento
-laittaa pään heti maahan (häiriössä avustaen edestä)
-pitää päätä maassa kotona, muualla voi vielä pää nousta
-paluu hankalin, pää nousee herkästi

Suunnitelma
-kotona voisi aikaa lisätä reilusti
-piiloa voisi ottaa myös muualla
-päätä vahvistettava häiriössä
-perusasentoon nousua pitää vahvistaa
.. Hyppynouto (Topsyn lemppari), merkki, seuraamista ja luoksetuloa. Toisella treenikerralla otettiin vielä yksi perusnouto, joka oikein hyvä! Hyvä Topsy!

16.2

ToTo treenasi eilen ruutua, eikä mennyt hyvin.. Ruutu on meillä liike joka menee välillä todella hyvin ja välillä ei sitten ollenkaan. Ongelmia Toopen ruudussa aiheuttaa  se, etten halua käyttää sillä lelua ruudun takana silmän käytön vuoksi, välillä toki siellä on lelu, mutta jatkuvasti sitä en halua siellä pitää.. Toinen ongelma on huono pysähtyminen, mikä on sinäänsä hassua että Toopen stopit on muuten hienot, jossain ollaan siis menty metsään ja nyt yritetään metsästä pois..

17.2

Päivällä ekana Toopen tokot, ruutu, luoksetulo, kaukot ja seuraaminen kaikki valtavan hienot! Toope pääsi myös agi-kisoihin hetkeksi hengailemaan, sekosin laskuissa mutta pyöri itsensä ympäri ehkä 100 kertaa..

Mutta sitten ne Jatsin agit..
..Eka rata oli hyppäri, jossa koko kentän mittainen loppusuora alkaen putkesta, jee! Itse rata hieno mutta sillä loppusuoralla mä jäin kuin nalli kalliolle ja Jatsi joutui vähän odottelemaan hidasta ohjaajansa..Loppu hyvin, kaikki hyvin, tehtiin 0 ja sija 2.

Toinen rata oli agi-rata ja se meni kyllä ihan tosi, tosi hienosti!!!! Siinä oli meille hankalia paikkoja, kuten se maaginen väärän pään putki ja pimeä keppikulma mutta hienosti meni ja tehtiin nopein aika, valittevasti eka rima alas, eli tuloksena femma. Mutta kaiken kaikkiaan olen kyllä meidän agiin tänään tosi tyytyväinen, tästä lajista voisi ihan innostuakkin..

Päätin siis rakentaa Toopen ruudun uusiksi, mutta kuinkas kävikään..
Ajatuksena oli ottaa kaikki eri variaatiot ja katsoa mikä luonnistuu parhaiten ja lähteä tätä kautta työstämään ruutua -onnistumisista se oppiminen syntyy- ajatuksella!

Kaikki variaatiot tehtiin ja ei yhtään virhettä, teki ihan täydellisen voi-ruudun, teki täydelliset evl-ruudut molemmista suunnista, siis mystistä... Stoppi-käskyn vaihdoin ja tällä myös stopit ihan taivaalliset. Tuo pentu aiheuttaa kyllä minulle harmaita hiuksia enemmän kuin muut aikaisemmat koirat yhteensä, arvatkaa paljonko menee hiusväreihin rahaa, kun peittelee niitä harmaita..

Tänään ToTo otti ensimmäisen kerran ruudun loppu-osaa erillisenä, tämäkin sujui kuin vanhalta tekijältä, saas nähdä miten huomenna..

Jatsilla tänään kuuntelutreeniä ruutu-teemaan liittyen. Treenit alkoivat hyppynoudolla jonka jälkeen siirryttiin ruutuun, vuorotellen laittelin Jatsia ruudussa suoraan maahan tai stoppasin seisomaan, myös loppuosaa otettiin välillä luoksekutsuen ja välillä ruudussa olosta palkaten. Jatsi kuunteli, upea harjoitus! Lisäksi otettiin kaukoleikkiä ja tänään pelkillä suullisilla käskyillä, nyt haluamani seiso-istu hypähdyskin tuli sieltä, upeaa Jappa!

19.2

Jatsi keskittyy nyt siis agiin mutta toki sitä tokoakin treenataan , erityisesti työn alla ovat olleet nyt tunnari, hyppynouto ja kaukot, niitä on työstetty pikkuhiljaa ja näyttää oikein hyvältä..

Tunnari on nyt toistuvasti ollut hirmuvauhtinen, ei nostelua, ei vääriä. Superhienoa, eli tämän kanssa jatketaan samaan malliin.

Hyppynoutoa on nyt karsintojen jälkeen otettu vain puisella pakkasten vuoksi ja itse liike on parantunut ihan 110, viikonloppuna kokeilin hurrilla vaihteeksi ja Jappahan varasti metallin, eli loistavalta tuntuu tämäkin.

Kaukot on ehkä vähiten treenattu näistä, eli sitä voisi vielä työstää enemmänkin.. Mutta hyvään suuntaan siinäkin ollaan menossa ja niinhän sitä sanotaan, että hiljaa hyvä tulee..

Nyt työstettäviin liikkeisiin lisätään vielä p.makuu, jota aletaan ottamaan erillisenä ja idari sitten keväämmällä lumien sulettua.. Muita liikkeitä treenataan kuten ennen !!

ToTo treenasi tänään vain noutoa ja liikkeiden välejä, eli vietiin noutokapulaa pitkin pihaa ja käveltiin yhdessä lähtöpisteeseen ja sitten nouto, tällä tavoin monta toistoa. Sekä noudot että liikkeiden välit hyvät!

20.2

Pakkasta ja kylmää..

ToTo treenasi sisällä liikkeestä maahanmenon, kaikkia osa-alueita vahvistaen, eniten vahvistusta tarvittiin pään ylhäällä pysymiseen (sekoitti maahanmenoon) ja ohjaajan kääntyessä maassa pysymiseen (sekoitti kaukoihin, joita ennakoi), loppuviimeksi liike kokonaisena ja hieno !!

Jatsi treenasi idarin eri versiot, meinas tarjota omia asentoja kun sanoin -käsky- mutta nopsasti tämäkin unohtui. Myös kaukoja leikittiin..