9.3

Meidän piha on jäässä ja jään päällä metritolkulla vettä = jäämeri

Melkein viikko menikin  lähes treenaamatta, nyt ohjaaja alkaa (kiitos lääkärin ja ab-kuurin) olla tolpillaan mutta tällä välin on lumet muuttuneet vedeksi ja treenaaminen ilman hukkumisvaaraa on vaikeaa, mutta me yritimme..

Jatsi aloitti, työn alla ruutu.. Jäämereen oli vaikea sijoittaa ruutua ja varmaankin onnistuin laittamaan sen ihan uuteen paikkaan noin Jatsin silmin katsottuna, Jappa sitten hienosti sukelsi ruudun vasemalle puolelle pyörimään ja pyöri siellä ilman aikomustakaan löytää ruutua, tässä ohjausta ja onnistumisesta palkka. Loput ruudut hienot!

Olin jo jokseenkin varma, että ToTo ei nyt ainakaan mitään (ruutua) osaa monen päivän tauon jälkeen ja päätin sitten kokeilla mikä kaikki vaatisi vahvistamista..
..otin ilman mitään helpotuksia tai apuja suoraan sitten evl-ruudun ja Toope teki sen kuin oppi-kirjasta, oho!

Lisäksi molemmat pojat on ottaneet ulkona (sekä pihalla että pellolla) luoksetuloa, kaikki muut treenit on tapahtuneet sisällä. Jappa on keskittynyt kaukoihin, nyt työn alla maasta - istuminen, tämä saisi olla säpäkämpi, joten jonkin aikaa leikimme tätä..
Toope on ottanut kaukoja, paikallaan makuuta (sekä pitkää aikaa, että isoa häiriötä) ja tunnaritikun pitämistä, joka sujuu nyt hienosti!

10.4

Tänään oltiin taas kisaamassa Jatsin kanssa agia..
..tuloksena 15 ja hyl, eli eipä juhlittu tuloksilla mutta muuten oli taas superkivaa (myös ohjaajalla)

Eka radalla mä kuvittelin että mulla on kiire ja kaikkihan tietää mitä siitä seuraa, säheltävää ohjausta joka kostautuu virheinä..

Toka rata oli ohjauksellisesti hienoa, mä osasin  ja koira ohjautui, mainittakoon vielä että osasin suunnitella pari kinkkistä kohtaa ihan oikein, itsestäänkin pitää välillä olla ylpeä! Hylky tuli sitten kun keppien jälkeen Jappa nappasi yhden ylimääräisen esteen, jota en ollut suunnitelmissani ottanut ollenkaan huomioon (oppimista riittää siis vielä) ja lopuksi mentiin väärä ratakin, kun sitä oli vaihdettu minien ja medien jälkeen, enkä mä tajunnut -nolona-

Ens viikolla olisi pakko päästä edes kerran treenaamaankin tätä lajia, nyt menee kovin kisapainotteiseksi tämän lajin harrastus, seuraavat kisat on taas ensi viikonloppuna..

11.4

Tänään suunnistettiin kohti koirakoulua..
..Alussa ei keskittyminen ollut ihan parasta mahdollista, mutta parani koko ajan loppua kohden!

Tänään ohjelmassa p.makuu, ryhmäseuraamista, luoksetulo, seuraamista pujotellen jonon läpi, liikkeestä seisominen ja joku uusi liike, ehkä p.istuminen tai kontakti..

12.4

Jatsi on kolmannen kerran peräkkäin sekä Tsau:n että Sbcak:n vuoden tokokoira !! Tky:n vuoden tokokoira titteli on taas ollut perheessämme jo vuodesta 1999 ensin Karan ja sitten Jatsin toimesta, hauskasta olisi jo vielä pikku-toopekin voittaisi tämän tittelin joskus..

Ilta vierähti Leena Piiran luennolla -koiran lihashuolto-, paljon tuli vanhan kertausta, ollaanhan me käyty Piiralla Jatsin kanssa ihan pienestä asti, mutta eikös sitä sanota että kertaus on opintojen äiti..

Piha on armottoman huonossa kunnossa joten treenien sijasta olen hakannut jäätä ja lapioinut vettä, onneksi naapurit ei enää ihmettele mitään, mitä teen..
Hyppy-esteelle on nyt kuiva kohta, joten molemmat pojat treenasivat hyppynoutoa, tämä on Toopen lemppari joten Toope oli oikein onnellinen, Jatsi tykkää myös ko. liikkeestä mutta oli lievästi sanottua tyrmistynyt tajuttuaan, että ne treenit oli nyt tässä..

14.3

Voihan.. Olen aina vaan vajaa-kuntoinen, miten kauan kestää parantua yhdestä prk.. flunssasta..

Jatsi hyppeli eilen agia, oli tosi kivat treenit. Virheitäkin tuli, eli muutama femma kerättiin mutta ei hylkyjä, normaalisti treeneissä on mennyt jopa kisoja heikommin, eli alkaa ihan pelottaa kun treenitkin tuntuu jo hyviltä, vieläkö tästä ihan laji meille..

ToTo sen sijaan on aloittanut taas tunnarin treenaamisen, ennen -talvea- ehdittiin ottamaan muutaman kerran oman piilotus, silloinhan Toope usein tuli sanomaan ekalla kerralla kuule, ei siellä mitään ollut. Nyt meni vauhdilla, haisteli hienosti ja palautti vauhdilla -kaiken- eli kapulan lisäksi toi kaiken sillä peitetyn, oli siinä naurussa pitelemistä..

Tänään Jappa vietti treenivapaata ja Toope haeskeli tunnareita..

15.3

ToTon treenit onkin menneet yllättävän hyvin, olen ajoittain ollut jo toiveikaskin..
..tänään Topelius sitten taas palautteli maan pinnalle!

Aloitettiin tunnarin piilotuksella, jonka Topo ratkaisi ekalla kerralla, hakemalla hyppyesteen luota ohjatun noudon kapulan, no oma kapula sekin tietysti.. Loput tunnarin piilotukset ongelmitta.

Sitten hyppynouto, joka on Topon lemppari ja voisi sanoa yksi niistä varmoista liikkeistä, tai oli yksi varmoista.. Estettä kierrettiin mennen tullen ja välillä ihan yksinkertainen hyppy-käskykin unohtui, eli hyppy-käskyllä ei tapahtunut mitään muuta kuin kontakti sivulla tiivistyi! Lopuksi saatiin kyllä oikeinkin hienoja onnistumisia, eli loppu hyvin kaikki hyvin, vai..