16.3

Jatsi otti ohjatun, hyppynoudon (pieni M&M) ja tunnarin, kaikki noudot kahteen otteeseen ja superhienot, hyvä Jambalaija!!

Topelius teki saman ohjelmiston mukaan, mutta tunnariahan ei vielä osata, eli siinä jatkuu oman piilotus, hyppynoudossa taas ekalla tuli esteen ohi takastullessa mutta sitten muisti palautui ja loput hyppärit ok. Ohjatussa oli sen oloinen että ekalla jättäisi merkin väliin, joten varmuudeksi muistuttelin matkalla, toistoilla ilman muistutuksia ok.

No, sitten otettiin lenkillä puunkiertoja, Jatsin kierrot hyvät  ja Toopenkin kierrot hyvät, mutta taas tuo dracula-pentu hyökkäsi mun kimppuun, arghh..

17.3

Tänään pari starttia ATT:n kisoissa..
..Eka rata hieno, mutta sitten valitettavasti yksi rima alas -elämä on-

Toisella radalla 10, molemmat femmat kielloista, varmistelin vähän liikaa ja eihän tuo tottelevainen koira sitten mene, kun ei lupaa tule..

Mutta hienoa, ettei tehty hyllyä, noiden vitosten ja kymppien kanssa pystyy kyllä elämään, hienoahan tässä on että päästään radat läpi, seuraavat kisat sitten taas parin viikon päästä!

Agi-kisojen jälkeen koiran vaihto lennosta ja vuorossa siis ToTon toko-treenit..

Ekana luoksepäästävyys, tässä ihminen pääsee n. metrin päähän ja sitten Toopen on ihan -pakko- mennä moikkaamaan! Paikallaanmakuu hyvä, hienosti makaa pää maassa eikä välitä vaikka vierellä palkataan/vapautetaan koiraa, mutta palatessa se pää nousee..

Yksilöliikkeet aloitettiin hyppynoudolla joka ihan ok, seuraava liike oli luoksetulo joka onnistui suorana ihan mainiosti mutta pysäytyksessä annoin aikas voimakkaan avun ja maahanhan tuo lakosi, teki sitten saman ilman apujakin. Vähän leikkiä ja lopuksi stoppi pallon kanssa onnistuneesti.

Kaukot oli tänään ihan katastrofi, asennoissa pysyminen ihan mahdotonta..

Lopuksi ruutu, jossa harhautui ulos ruudusta mutta korjasi hienosti sisälle, toisessa ruudussa reunalla, josta ohjasin keskelle. Vimppa ruutu lelulla läpijuoksuna. Yhdelle merkille lähetyksessä jäi ihmettelemään maata ennen merkkiä ja tästä neuvoteltiin ihan kunnolla ja kovasti..

Treenien päätyttyä otin toisella kentällä puomia, tätähän Toope ei ole koskaan vielä ottanut ja muutaman kerran hyppeli sieltä puomilta alas iloisesti, lopuksi pysyi puomilla ja palkattiin kontaktille, loppu hyvin, kaikki hyvin..

18.3

Tänään oli upea koirakoulu, mikä siitä teki upean, oli fiilis..
..niitä juttuja joita ei oikein osaa selittää, ne vaan on..

Tänään ei päästy tekemään kuin 2 liikettä, toinen oli perus-asento ja toinen seuraaminen, Toope toimi mallikoirana näissä muille ja hienosti meni..
Odottelu-ajoilla otettiin sitten itsekseen kaukoja, seuraamista, luoksetulon stoppeja ja liikkeestä seisomista, nämä-kin- kaikki hienot! Lopuksi luoksepäästävyys erillisenä, jossa Toope melkein sai pidettyä kaikki 4 jalkaa maassa.

Koirakoulun jälkeen mentiin Timon&Riinan luo syömään, myös ToTo oli kutsuttu kylään. Kyläreissu sujui hienosti, mitä Toope nyt meinasti tukehtua puruluuhunsa ja hypätä parvekkeelta alas, eli normaalia Toopea..

20.3

Tuli taka-talvi ja sitten ei kuitenkaan, eli nyt eletään taas sohjossa..

Eilen Pentuliino treenasi noutoa, otin vaihteeksi pk-kapulan ja ekalla kerralla se tipahtikin suusta, vähän vissiin yllättyi sen painosta..
..loput noudot hienot, ote oikein tukeva!

Sisällä kaukoja, nyt palkka pelkästään asennoissa pysymisestä. Alussa autoin kehuen, jotta sain onnistumisia aikaiseksi, lopussa vaan palkka viiveellä.

Tänään Pentuliino treenasi sohjon keskellä luoksetuloa, nyt kyllä rysäyttää tuohon sivulle sellaisella voimalla, että pian olen kumossa..
Lisäksi otettiin muutama tunnarin piilotus, nämä hyvät ja sitten uutena avo-hyppy, tätä ei tarvinnut edes opettaa, eli täysi 10 jo ekalla kokeilulla, hyvä Topelius!!

Tänään oli ihan superit agi-treenit, aiheena pujottelu

Tehtiin erillaisia lyhyitä radan pätkiä, joissa oli eri keppikulmia ja erillaisia variaatioita keppien jälkeen. Avo-kulmat menee Jatsilta jo tosi vaikeistakin kulmista ja on vieläpä hypyn jälkeen käännettävissäkin pienellä vekillä ns. takaisinpäin ja kepeille!

Viimeisessä harjoituksessa saatiin sitten ongelma esiin, eli Jappa ei kestä mua siellä kepeillä, normaalistihan olen jäljessä ja saan Jappan kiinni vasta lopussa mutta nyt rata mahdollisti mun sijoittuvan koiran vierelle, tässä paloi pieneltä bc:lta hermot ja tuli ulos (mainittakoon että muutaman toiston jälkeen paloi sitten hermot myös ohjaajalta). Tätä pitää siis treenata ja ennen kuin on treenattu kuntoon, pitää muistaa kisoissa olla tarpeeksi takana! Oikein hienot ja opettavaiset treenit, kiitos Taina!

22.3

ToTo on taas kunnostaunut syömällä tiskirätin, kaikki siivoukseen liittyvähän kelpaa meidän siivoojalle..

Tiistaina Toope pääsi käymään hallilla Jappan agi-treenien jälkeen, porukka ihmetteli miksei tuo osaa käyttäytyä, en tiedä.. Auttaisikohan toko tai jokin?
Eilen oli käytännössä vapaata kaikesta treenailusta, ja luultavasti tämän seurauksena tämä etevä herätti koko talon yöllä, miten hauskaa pennun kanssa onkin elää..

Tänään sitten vähän treeniä, aloitettiin merkillä joka super! Sitten luoksetuloja sekä suorana että stopilla, sitten hyppynouto pienellä hurrilla, hieno! Lopuksi tunnarin piilottelua, jokohan sitä pian kokeilisi muiden kapuloiden kanssa..

Jatsi otti pari merkkiä ja hyppynoutoa pienellä hurrilla, alkaa olla treenaaminen ylitehokasta tämän suhteen, nyt pitää ääntä hypätessä ihan kiitettävästi, mutta huutakoon  nyt hetken..

23.3

Olikin tosi hilpeää mennä neljän koiran kanssa eläinlääkäriin, varsinkin siinä odotustilassa oli sangen hupaisaa istua kahden huutavan lappalaisen seurana..

Mira ja Kara tarkistettiin, kaikki kunnossa. Mimmalla vähän kolisevat sydän-äänet, eli sivuääni voipi jossain kohtaa kehkeytyä, on kuulemma vanhojen koirien sairaus, eli ei hälyyttävää eikä mitään sivuääniä vielä kuultavissa.
Jatsi on aivan kunnossa, kiva kiva!!

ToTon piti saada raivotauti-rokotus, mutta päädyttiinkin ottamaan vasta-aineet ensi viikolla. Lisäksi ihmeteltiin Toopen etupäätä, jalat väänneltyinä ok, liikkeet ravatessa ok (ei kyllä ravannut vaan rynni). Vaihtoehdoiksi jäi tilanteen seuraaminen tai vesiterapia..

Lääkäristä suunnattiin sitten Kupittaalle treenaamaan. Jatsi aloitti idarilla, Jukka käskytti joka sivulla mutta otin asennot joka toisella, meni hienosti! Sitten suora luoksetulo ja perään ruutu läpijuoksuna, sitten ruutu liikkeenä ja lopuksi vielä toisesta suunnasta lähettäen ja palkka seisomisesta, kaikki ruudut tänään upeat!! Vimppana ohjattu nouto, joka myös hieno.

ToTo aloitti myös suoralla luoksetulolla, hyvä vauhti ja vain lievää banskua.. Sitten ruutuun jonka takana lelu, tämä merkin kautta muutamaan otteeseen ja sitten siirryttiin voi-ruutuun, joka tyhjänä ekalla stopista palkaten ja toistolla ihan kokonaisena liikkeenä, hyvä Topo!! Lopuksi muutama tasamaanouto, jotka ei tänään olleet hyvät, nouti kyllä ja laukkasi mennen tullen, mutta vähän sellainen ilme naamallaan että en tykännyt..

Treenien lopuksi lenkille kupittalle, Toope oli irti ja samalla harjoiteltiin häiriön sietoa (ihmisten ja koirien ja pulujen ohittelua), tämä sujui hyvin ja pikkuinen saikin reilusti nakkeja kauniista ja tottelevaisesta käytöksestä.

ToTolle on nyt piiloteltu omaa kapulaa ja tämän hakeminen sujuu hyvin. Jatsin kanssa aikoinaan oli helppoa siirtyä heti seuraavaan vaiheeseen, Toopen kanssa kaikki on vähän mutkikkaampaa -aina-

Päädyin ottamaan ToTolle laudan mukaan treeneihin, jotta saan edes vähän ideaa sisään tuon pienen päähän, laudan kanssa herne liikahti ja muutama tunnari oli jo hienoa haistelua ja omahan tällä systeemillä tulee aina..

Toopen ilta-treenit sisälsivät myös Mitzussa ajelua, joka sujui niin hyvin, että päästään huomenna treeneihin! Lisäksi käveltiin jyrkkiä rautaportaita, alussa ohjaajakin käveli, mutta sitten pentuliino sai mennä ylös alas ihan itsekseen, samahan tuolle on mitä siellä alla on..