8.4

ToTolla oli vuorossa tokotreenit, liikkeinä seuraaminen ja luoksetulo

Aloitettiin kuitenkin luoksepäästävyydellä ja paikallaanmakuulla, luoksepäästävyys onnistui -melkein- eli melkein loppuun asti heiluva peppu pysyi maassa.. Paikallaanmakuu oli hieno, hyvin kestää häiriötä ja käskytyksiä ympärillä, makoilee siinä melkoisen rauhallisen oloisena!

Seuraamisessa otin ensin palkalla aika pitkän osuuden, välillä tietysti siis palkaten. Sitten kokeiluna ilman nameja pitkähkö seuraaminen, joka tuntui munsta ihan haahuilulta ja vaikka miltä. Onneksi tuli videoitua nämäkin treenit, eli hyvin meni seuraaminen palkattakin!!

Luoksetulossa ihmettelin stoppia (taas kerran), ei tuolle olisi jotain ohjekirjasta olemassa, ei toimi lainkaan kuten muut koirat, sen kanssa on pelattava ihan omilla säännöillä.. Eli tänään heitetty naru oli -se- millä stoppi hyvä, outo pentu..

Ehdittiin vielä ottamaan ruutu, joka tänään Toopelta 10+, tosin tässäkin sovelsin eli ruudun keskellä.

7.4

Tänään treenasimme tulevaa  tokonäytöstä ajatellen Ellan, Inton, Hekun, Karan ja Jatsin kanssa, kaikki koirakot suoriutuivat omasta osuudestaan hienosti, hyvä meidän jengi!!

Kara otti Jukkan kanssa seuraamista ja luoksetulon, Jatsi otti ruudun ja kaukot. Lopuksi otettiin vielä näytöksessä oleva paikallaanmakuu ryhmässä.

Näytöstreenien jälkeen Jatsi sai ottaa vielä ruudun palkaksi ja sitten pääsi ToTokin vähän kentälle treenailemaan, otettiin ruutua joka ei tänään ollut ihan loistava, toki onnistumisiakin nähtiin.. Lisäksi Toope otti häiriössä seuraamista, joka hienoa ja sitten iki-ihanan jalkapallon kanssa leikkiä, yllä olevassa kuvassa Toope vaanii palloaan..

Paluumatkalla käytiin vielä ottamassa pojista uusia kuvia, KIITOS SIRPA!!lä ottamaan ruutu, joka tänään Toopelta ihan 10 +, tosin tässäkin sovelsin ja lelu tänään ruudun keskellä..

6.4

ToTo otti evl-ruutua, joka ei eilen oikein sujunut, tänään meni hurjan hienosti! Lisäksi otettiin suoria luoksetuloja, nämäkin hienot!

Jatsi otti idarin, jossa maahanmenon tilalle toinen seisominen, eli samalla treenattiin vähän kuuloa, tämä hieno ja palkaksi sai mennä ruutuun, jonka takana lelu. Lopuksi hyppynouto pienellä metskulla, oikein hienosti tämäkin.

5.4

Tänään sitten jatkettiin videoituja toko-treenejä. ToTo otti seuraamista, joka tänään kivanoloista. Liikkeestä seisomista, alo-hyppyä, luoksetulon pysäytystä, merkkiä, eli stoppeja treenattiin..
..ja olipa hyvä että tuli kuvattua, stopit olivatkin paljon paremman näköisiä miltä munsta on tuntunut !!

Lisäksi otettiin kaukoja, siinä istumisessa murheita eli istuminen ei ollut säpäkkä. Oletan että kaukoja on nyt treenattu liian vähän ja istumista palkkailtu liian vähän, eli ne työn alle!

Jatsi treenasi idarin, aluksi asennot suorapalkalla sitten liike kokonaisena. Lisäksi vielä pelkkää idarin seuraamista siitä palkaten. Sen jälkeen otettiin seuraamista, se oli tänään aivan yli-innokasta, juoksussa puski kuin muuli.. Lopuksi suora luoksetulo, joka tosi tosi nopea ja ilman rysäytystä, great!

Jatsi otti vielä pellolla istu-maahan-seiso asentoja leikkien, tämä oli Jatsista hurjan hauskaa..

Iltahuvina Toope pääsi Tsau:n ulkokentälle leikkimään hetkeksi, Jukka ja Toope heittivät munt Koirakondikseen kouluttamaan ja samalla reissulla poikettiin sitten kotikentällä ottamassa lilla-tokot!

4.4

Jatsi vietti agilityn jälkeistä lepopäivää lenkkeilemällä!

ToTon tokotreenit otettiin vaihteeksi videolle, aloitettiin tunnarilla (ilman edeltävää oman piilostusta), löysi oman aikas äkkiä, eli nyt voisi alkaa hajustamaan vieraita tai vähentämään omaa hajua, tosin ei se oma kapula nytkään pitkään ole kädessä ollut..

Sitten otettiin hyppynouto, jossa tuulesta johtuen vino heitto, tällä kertaa Pentuliino hyppäsi kuitenkin mennen tullen, great!

Sitten ruutu, ekana frisbee ruudun takana, sitten stopista palkaten, sitten liikkeenä jossa tuli väärälle puolelle seuraamaan kun ohjaaja kävelee frisbee oikeassa kädessä, ehkä vähän liian vaikeaa vielä Pentuliinolle.. Lopuksi vielä läpijuoksu!

Luoksetulo ekana perusasentoon asti, toisella suoraan leluun palkaten. Tasamaanouto vietynä perusasentoon asti ja toisella lennosta ja leluun palkaten, ei kyllä taaskaan vaihtanut leluun, eli en tiedä kannattaako noita sitten edes tehdä..

Lopuksi puskan kiertoa joka ei tänään sujunut yhtään eikä mitenkään, mihin sekin taito nyt on hävinnyt..

3.4

Toopen tohinat
Nyt unohdettiin taas kiertämiset hetkeksi ja palattiin turvalliseen tokoon..

ToTo aloitti tunnarilla ja koska pari päivää on ollut tästä taukoa, piilotin ekana yhden, toisella kerralla oma vieraiden joukossa, molemmat hyvät!

Sitten otettiin liikkeestä seisomista, palkkailin stoppia lihapullalla, otettiin myös alo ja avo-versiot liikkeinä, haluaisin kyllä noihin stoppeihin vähän sähäkkyyttä vaikka teknisesti ovatkin hienot..

Seuraavana otettiin luoksetuloja, suoria ja stopeilla, sama juttu tässä tuon stopin kanssa, haluaisin siihen jotain..

Lopuksi ruutu, takana frisbee, sitten stoppi (tässä hyvä), takana frisbee, sitten stoppi. Lopuksi yksi vauhtiluoksetulo, joka hieno !

Pitää miettiä nyt stoppeja mitä niille keksisi, villi ajatus tuli mieleen yhdistää nämä kiertämiset jollain tavalla stoppeihin mutta ihan selkeää ajatusta miten, ei vielä ole -pitänee nukkua yön yli-I

llalla sitten Jatsin agit. Eka rata meni hyvin, tosin mä töppäsin ekalla kerralla stoppaamalla itse ennen putkea eikä tuo sinne sitten mennyt..
Jatsikin töpeksi vähän, nimittäín lähtemällä muutamaan otteeseen puomilta ennen lupaa, tätä toistettiin sitten muutama kerta..

Toisella radalla oli pari kulmaa mulle vaikeita, molemmissa kulmissa vain 2 estettä mutta millään en saanut omaa ohjau

2.4

Jatsin tokot ja ToTon koulut

Jatsi otti tänään liikkeet palkatta, seuraaminen, idari, luoksetulo, ohjattu, hyppy, tunnari ja kaukot. Kaikki meni loistavasti, palkka tuli kaukojen ekasta noususta (istuminen).

Sitten leikittiin vähän kaukoja ja uuden kehän rakennuksen ajan Jatsi otti p.istumisen. Sitten liikkeet palkalla, idarin asennoista suorapalkat. Ohjattu; palkka sekä merkiltä että noudosta. Tunnari vimppana ja siitä palkaksi isot leikit.

ToTolla oli vuorossa tänään koirakoulu. Ekana luoksepäästävyys ja ihmisen ohitus, nämä hienot! Sitten ryhmäliikkeenä seuraaminen, liikkeestä maahanmeno ja paikallaanmakuu, samat liikkeet sitten vielä yksitellen. Tässä välissä tuli aika pitkä odotus, joten menimme kiertämään puita -vaihtelevalla menestyksellä-

Seuraavaksi tehtiin luoksetulo ja vimppana vieraiden ihmisten (koirineen) tervehtiminen, tästä Toope selviytyi oikein mallikkaasti vaikka ekaa kertaa tätä kokeiltiinkin..

Koirakoulun jälkeen vielä vähän puunkiertoa ja Hekun kanssa juoksemista, Jappakin tuli sitten keimeihin mukaan ja sai ottaa vielä luoksetulon kaikilla variaatioilla.

sta sujuvaksi, kokeiltiin erillaisia tyylejä, jotka yksittäisinä harkkoina menivät vielä hyvin mutta en mä sitten saanut niitä enää radalla onnistumaan. Pitkällisen hinkkaamisen jälkeen saatiin molemmat kulmat sujumaan myös radalla mutta jos pitäisi huomenna tai seuraavissa kisoissa tehdä sama, ei mulla taitaisi taaskaan olla hajuakaan siitä mitä pitää tehdä, on tää agility vaikea laji..

1.4

Tuttuun keväiseen tapaan Hk-Hk käynnistyi taas..

Tonto-Marian (ToTon uusin lempinimi) toko-tokot menivät tänään oikein hienosti, yksi tunnari, yksi luoksetulo ja muutama merkille lähetys stopista palkaten. Oltaisiin voitu tokoilla enemmänkin mutta kaikki energia meni kun yritin saada Tonto-Mariaa tajuamaan kiertämistä..

Se kuumuu aivan hurjaksi, puree kaikkea ja kaikkia. Nyt on käsi mustana, eikä jalka ole vielä edes parantunut..
..Usean yrityksen ja erehdyksen jälkeen, saatiin lenkillä jokunen onnistunut kierto, tosin uhrasin itseni ja suojelin puuparkaa ! Pihalle laitettiin muutama agi-siiveke ja näiden kanssa kiertäminen onnistui jo paremmin mutta nuolee siivekkeet eli ei ihan sitä mitä tahtoisin, ehkä agia ajatellen joskus hyvä tuo nuoleminen mutta mutta..