Tänään treenattiin ruutua, Jatsi aloitti ensin seuraamisella, jossa palkkailin kaikki perusasennot. Sitten ruutuun, ekana läpijuoksu, sitten palkka stopista, sitten liikkeenä ja lopuksi vielä läpijuoksu, kaikki ruudut aivan käsittämättömän hienot!!

Sitten ToTo, jonka ruudut ei olleetkaan niin mahtavat..
..periaatteessa ihan ok suoritukset mutta silti jotain puuttui! Merkille menot hyvät, joskin mielellään varastaisi ruutuun varsinkin jos siellä on palkka valmiina, eli palkkailin merkkkiä PALJON! Ruudussa tarjosi toistuvasti suoraan maahanmenoa ja tästä syystä kokonaista ruutua ei päästy koskaan kokeilemaan kun piti vahvistaa sitä seisomista ruudussa.

Mutta se mikä jäi vaivaamaan, kun ei saatu yhtään sellaista super-ruutua. Nyt koko ajan piti vahvistaa ja/tai korjata jotain osaa ja en tykkää tällaisesta treenaamisesta. Lopuksi otin alustalla vähän paikkaa, jotta saatiin niitä -täydellisiä- osioita, varmaan tuon pienen kanssa pitää vaan taas nöyrtyä tässäkin liikkeessä ja unohtaa kokonaiset ruudut ja pelkästään treenata ruudun palasia!

Toki nuoren koiran kanssa paljon pitääkin treenata paloja mutta ToTon kanssa pitäisi myös saada kokonaisia liikkeitä otettua koska muuten ei kisoihin ole menemistä, noh onhan niitä kisoja myös 2010, luulisin..

ToTon ruudut part II

Pähkäilin aikani mitä ihmettä vielä voisi kokeilla, mutta totesin että ei se pähkäilemällä selviä, Toopen kanssa on kokeiltava miten toimii. Toopehan voi vastata nurinkuriseen koulutukseen tosi hienosti tai vastaavasti vastata loogiseen koulutukseen tosi nurinkurisesti ja vain koska -se on niin ToTo-

Eli eikun treenaamaan. Ekana iskin  alustat sekä ruutuun että merkin taakse, päälle namit! Tämä meni aivan loistavasti, näitä muutama toisto. Sitten kokeilin pelkillä alustoilla + stoppi, jossa lakosi taas ruudussa maahan ja merkkille palasi -karkaava Topelius-

Seuraavassa kokeilussa päätin laittaa namit ilman että koira näkee, joten Toope terassille p.istumiseen (joka meni hienosti) ja sitten ruutu, tämä kokeilu meni myös loistavasti joten tässä kohdin päädyin vahvistamaan namit alustalla-tyyliä, mutta sitten Toope laittoi kooman päälle ja taas oltiin lähtöpisteessä, onneksi oli vain lievä kooma, joten ei jäänyt päälle..

Luultavasti tämä namit alustalla voisi kuitenkin toimia (vaikken itse yhtään tykkää ko. metodista) ja  tällä tavoin voisi saada  liikettä kokonaiseksi tai edes sinne suuntaan..