Viikonloppuna ToTo on treenannut PALJON !! Ei olla tehty mitään megapitkiä treenejä vaan ollaan treenattu lyhyitä sessioita mutta usein..

Olen vahvistanut suunnitelman mukaisesti ohjattua, tunnaria, tunnarin luovutusta ja kaikkia maahanmenoja, tänään sitten yhdistin nämä liikkeiksi ja VOI VAU !!

Aloitettiin ohjatulla noudolla joka oli sikamakee, maa oli yöpakkasten jälkeen vähän liukas ja Toope teki oikean akrobatia-suorituksen tullessaan niin kovaa sivulle että liukastui mutta kokosi itsensä jotenkin siinä ja tärähti täydellä vauhdilla aivan prikulleen oikeaan paikkaan.

Sitten tunnari, joka ei olisi voinut olla parempi! En ottanut luovutusta vaan palkkasin pitämisestä. Sitten otettiin luoksetulon maahanmenoja jotka siistit, tippuu kuin kivi maahan! Sitten meidän uusi bravuuri eli idarin maahanmeno, se on kyllä makeetakin makeempi, makaa kuin patsas ja vapautuu tästä edessä olevalle lelulle. Lisäksi otettiin muutama suora luoksetulo, joissa nyt vauhti ihan käsittämättömän hurja, hyvä Topo !!

Olen kyllä tosi onnellinen että sain nämä opetettua Toopelle näin helposti ja nopeasti, Toope on siitä haastava koira, että ellei sille saa mahdollisimman nopeasti ja selkeästi kerrottua mitä haluaa, se ei tunnu oppivan millään. Toisaalta taas kun sille osaa opettaa, se oppii salamannopeasti ja parantaa vaan koko ajan suoritustaan! Tämä treenityyli, valitaan muutama asia ja työstetään niitä PALJON, tuntuu sopivan tosi hyvin ToTolle, eli näin jatketaan..
..ensi viikoksi pitää taas valita uudet asiat työn alle!!

Jatsi treenasi eilen noudot, jotka menivät tosi hienosti!! Aluperin oli tarkoituksena Japsulankin kanssa pilkkoa liikkeitä paloiksi ja vahvistaa niitä, mutta Jatsi on niin tosikko ettei sen kanssa paljon palasia oteta..
...vaikkapa kun yritin palkata sitä tunnarikapulan pitämisestä, ei Japsula palkkaantunut tästä mitenkään, sen mielestä homma on tehty vasta siinä kohtaa kun kapula on ohjaajan kädessä! No, koulutus koiran mukaan!

Ohjaajalle tämä on välillä tuskaisen haastavaa, kun pitää muistaa että treenaa kahta niin erillaista koiraa, mikä toiselle on superhyperpalkka, on toiselle vain hidaste! Toisaalta tämä on aika rikastuttavakin kokemus, koska tässä kehittyy kouluttajana tosi paljon !!

694128.jpg
Kuva SirpaSaari (kesä2007)