Tänään agi-päivä..

Rakensin viime perjantain alun, paitsi väärän pään putken tilalla oli kepit (kun ei mun putki ole vielä valmistunut..)

Saatiin 3 ekaa estettä menemään ihan oppien mukaisesti (ja siis peruuttamalla), mutta nelosella tein jonkinlaisen kiepsauksen, ehkä valssin? Mutta toimi ToTolle hienosti!! Kepeillä Toope tarvitsi aikas lailla käskytystä, haki aloituksen itsenäisesti ja hyvin, mutta kepeillä piti vahvistaa menoa..

Jatsikin suoritui tästä harkasta hienosti & virheittä, vaikka Japsulle on normaalisti vaikeeta olla mua näin lähellä mutta ehkä se katsoi Toopesta mallia..

Sitten jatketiin harkkaamalla sitä toista perjantain kiermuraa, kun perjantaina oli ongelmana ettei ToTo kunnolla irronnut ja kiertänyt estettä, nyt sitten en saanut sitä hyppäämään estettä ollenkaan, kyllä kiertää, kyllä irtoo..
..loppuviimeksi päädyin sylkkäriin, joskaan en tiedä olisiko mulla oikealla radalla ikinä mahdollisuutta ehtiä sinne esteen taakse sykkäreineni?

Illalla jatketaan tutustumista agilityn ihmeelliseen maailmaan..
...itse asiassa jatkettiin jo vähän aiemminkin, kun treenejä kirjatessani tajusin että taisin olla väärinpäin treenatessani päivällä, joten eikun kokeilemaan pelkillä siiveikkeillä ohjausta toisella tapaa (siis oikeesti alan olemaan agisuuntautunut, kun kokeilen jo eri ohjaustapojakin) ja tästä tuli sitten -uukkari- (tosin oikeat agilitysuuntautuneet kertoivat mulle illan tokoissa, että olin tehnyt poispäinkäännöksen, no sinnepäin nuo termit)

Sitten ne iltatreenit, aloitettiin Jatsin kanssa tokolla, seuraaminen ja  suora luoksetulo palkatta ja palkaksi ruutuun lelulle. Sitten ruutu liikkeenä x 2 ja lopuksi suora luoksetulo ja palkaksi ruutuun lelulle. Japsu oli jotenkin -vaisu- teki ihan hyvin mutta ei täysillä (edes ruutua, jossa tiesi olevan palkan), pitää varmaan viritellä seuraavissa treeneissä huolellisemmin..

ToTo teki lämmittelyksi (siis, toko on nykyään lämppäri-laji, pelottava ajatus..) puskan kiertoja ja ruudun merkiltä ammutettuna, merkin stopaten ja merkin ammutetttuna ja kyllä ampui !!

Sitten agin pariin, jossa päätin treenata lähtösuoraa & loppusuoraa, en jaksanut alkaa vääntämään uukkareita, koska todennäköisyys siitä että ollaan koskaan koiran kanssa radalla niin lähekkäin on aika epätodennäköinen ja vaikka oltaisiin, pakko niitä ykkösiä ajatellen on treenata suoraakin!

Ekana kepit - hyppy + palkka. Sitten hyppy kerrallaan ekan hypyn jälkeinen suora + palkka. Sitten kepit - hyppy - hyppysuora (3 estettä pitkillä väleillä) + palkka ja keppien jälkeisen esteen takana tein vielä takaaleikkauksen (ei ollut ihan suunniteltu, koska Toope ei osaa näitä vielä) ja se ampui kuin ohjus !!

Sitten "rata" toisinpäin eli jätin Toopen ja etenin hyppysuoran loppuun vastaanottamaan ja siitä kääntö hypylle & kepit ja palkka, tämäkin aivan ongelmitta. Siis, voisikohan tässä alkaa katselemaan kisakalenteria kun vihdoinkin tuo irtoo..

Lopuksi harkattin vähän kontaktia, edelleen se väärä puoli & taakse jäänti vaikea, mutta treeniä, treeniä..