Tänään oli harvinaisen hauska tokopäivä !! Kiitos agilitysuuntautuneille & Kessiläisille tarjoiluista! Onnittelut Anu, Heidi ja Carola upeista ykkösistä !!

Eilisten treenien jälkeen -päätin- laittaa tuo pikkukoiran tokot kohdilleen, vaikka se vaatisi kuinka palaamista alkuun ja kisojen peruuntumisia. Kehittelin ja suunnittelin monenlaisia vaihtoehtoja eri liikkeisiin, vaikka toki osa liikkeistä näyttää siltä miltä pitääkin eli niiden suhteen ei muutoksia suuntaan eikä toiseen.

Isoimmat ongelmat on vauhtiliikkeissä, joissa ToTo välillä tekee ihan sata lasissa ja välillä diibailee, enkä keksi mitään syytä miksi välillä on toisin ja välillä toisin. Tietysti kyse on mun koulutusvirheestä mutta vaikka tämän tiedostaisi, ei korjausta löydy..

Ohjattu nouto on aika helposti työstettävissä, kokeilin tänään muutamaa variaatiota ja näytti hienolta, joskaan ei vieläkään -ihan siltä-. Ruutu sen sijaan takkusi jokaisella kokeilulla ja tämän takia kolmatta vauhtiliikkettä eli luoksetuloa ei ehditty ihmettelemään yhtään.

Nollatessa tilannetta päädyin ottamaan agin irtoamistreeniä, josta on tullut Toopen lemppari ja se sujuu päivä päivältä paremmin, ihmettelin miten se tässä kykenee ampumaan sata lasissa (tehdään vain siiveikkeillä, rimat maassa) lelulle mutta ei ruudussa samalle lelulle? Eli parin hassun siivekkeen läpi ampuu mutta parin hassun ruutumerkin läpi ei ammu..
..agilitykaan ei selitä tätä, koska näihin harkkoihin ei olla yhdistetty siiveikkeitä lukuunottamatta mitään agilityyn liittyvää (ohjaajan oma liikkuminenkin on vielä tähän yhdistämättä)!

Aikani pähkäiltyäni ja kokeiltuani selvisi yksi syy, -matka- eli ampuu hyvin 10-15 m mutta etäisyyden ohjaajaan kasvaessa vauhti tippuu. Toinen syy lienee -stopin odotus- (tästä palkattu enemmän, kun alustalla on tehty).

Eli nyt työstän merkin ja ruudun uusiksi uudella käskyllä (jotka vaihdan varmaan sitten kun idea myyty) ja ammutan suoraan lelulle ilman stoppeja, matka saa aluksi olla se mistä ampuu varmasti ja pikkuhiljaa lisään matkaa. Onhan tässä pelkona se, että saan jokapuolelle ampuvan koiran jolla ei ole hallinnasta hajuakaan mutta jollain tavalla tuo diibailu on saatava pois!

Jatsikin treenasi pariin otteeseen, tehtiin tunnaria, ohjattua, ruutua, kaukoja ja hyppynoutoa, joista viimeksi mainittu on nyt parempi kuin ikinä, voisi sanoa että Japsun mielestä on jopa hauskaa ottaa metsku !!

Kaukoihin vaihdoin käskyn s-i vaihtoon, kokeilen nyt hetken ihan peruuttamista tässä jotta saan kunnolla tippumaan takapuolelleen.

1525954.jpg
ToTo merkillä (kuva Saari Sirpa)