Tänään treenailtiin Puistomäen kentällä, Jatsi teki seuraamista joka on nyt (treenien ansiosta) todella hienoa! Olen rauhoittanut omat stoppini, eikä perusasento ole enää liian edessä. Itse seuraaminenkin näyttää nyt oikein hienolta!

Sitten tehtiin idarin asennot suorapalkalla. Luoksetuloa stoppeineen maalin kierrolla, tämä oli Japsusta ihan ylikivaa!! Vielä ohjattu, jossa palkkasin ensin merkin ja toistolla liikkeenä. Lopuksi kaukoja läheltä, nyt asennonvaihdot täydelliset, alan nyt pikkuhiljaa lisäilemään matkaa..

ToTo aloitti seuraamisella, oli huojuvaa suuntaan jos toiseenkin eli ehdottomasti tähän leluviritys alle (nyt tyhmänä viritin nami-temppuilulla)! Idarin asennot suorapalkalla, istuminen on salamannopea ja maahanmeno näyttävä, seisominenkin ok mutta jos tästä liikkeestä haluaa täydellisen pitää miettiä tuota seisomisen hiomista vielä! Sitten ohjattu, ammutin merkille, jonka jälkeen liikkeenä. Toistolla hieno merkille meno jonka jälkeen ampui suoraan kapulalle, tehtiin sitten pari merkkiä joissa palkka stopeista. Mitä tästä opimme, opeta koirasi ampumaan - jolloin se ampuilee, eli sitä saa mitä tilaa

Luoksetulossa otin seisomiseen asti ja siitä suoraan lelulle. Nyt kun olen vahvistanut tätä seisomisen jälkeistä elämää on stoppi tietenkin huonontunut, tästä johtuen Toopekin sai leikkiä maalinkiertoa ja tässä palkkailin stopeista suorapallolla.

Vimppana kaukot, teki maalin vieressä jossa pysyi suorana mutta peruutti aikas paljon..
..mutta asennot olivat muuten loistavat ja teki hyvällä ilmeellä!

Kokonaisuudessaan treenit olivat molempien osalta täydellisen upeat, osasin hienosti tehdä ajallisesti sopivat treenit, koska molemmat koirat olisivat tahtoneet jatkaa kun lopetettiin!

Treenien päätteeksi oli pakko mennä uimaan, koska Japsu piehtaroi (tahallaan) hiekassa ja oli ihan HARMAA. Ekaa kertaa tänä vuonna uitiinkin meressä, aikas kylmää..

Sitten päivän toiset treenit

ToTollahan olisi kisat lauantaina, joten tässä kohtaa ei enää saisi treenata !! Suunnitelmaa oli nyt pakko muuttaa kun opetin tuon ampumisen ja mulla on nyt todellakin ampuva koira käsissäni! Eilen iltatreeneissä Toope räjäytti ruudun, veti kaikki nauhat mukanaan ja siinä samalla myös tötteröt lensivät pitkin pihaa. Nyt toistamiseen kun otin ohjattua ampui hienosti merkin kautta mutta stoppaamatta kapulalle..

Eli nyt poikkeuksellisesti treenataan kisoihin asti ja yritetään saada ampumista malttillisemmaksi tai jos edes hallituksi..
..tuskin tuo kisoissa ampuu mutta jokunen onnistuminen edeltävästi nostaisi kummasti ohjaajan itseluottamusta !!

Mitään hinkkaustreeniä ei tietenkään tehdä, nyt kokeiltiin noudot kisamaisesti ja palkatta. Ekalla siis ohjatulla ampui stoppia noteeraamatta, toistolla valtavan upea ohjattu! Hyppy hieno ja tunnari loistava, hyvä ME !! Lopuksi vahvistin vähän merkillä stoppaamista ja leikittiin kisapalkkausta & viritystä..

Illan viimeiset treenit

Tästä tulikin nyt varsinainen tehotreenipäivä..

Jatsi treenasi ruudussa oikeaa paikkaa, nyt jostain kumman syystä tarjoaa stoppia joko heti nauhan ylitettyään taikka jopa ennen ruutua. Ekaa kertaa teki tämän renkaan leirillä ja nyt taas! Japsun treeninä siis ruutuleikkiä!

ToTo treenasi seuraamista (leluvirittely), tätäkin pitäisi miettiä oikein kunnolla, haluaako näin tiivistä seuraamista, tai haluanhan minä mutta entäs ne muut tuomarit..
Ja sitten tuo pieni ammuskeli vähän sinne sun tänne, nyt karkasi merkiltä ruutuun, kiva että on kivaa !!