1637410.jpg
Kuva Heli Heikkinen

Kyllä Ouluun on pitkä matka ja kyllä siellä on kylmä..

Nyt on kuuden päivän reissu takana -vihdoinkin-, toki Jalasjärveiltiin mennen tullen eli ei me oikeesti sinne ouluun kahta päivää ajettu, mutta melkein!

ToTon tsempitykset sisarusjoukkueelle tuottivat tulosta, eli -draculat- hienosti neljänneksi ja kaikille ykköstulos, ollaan Toopen kanssa teistä NIIN ylpeitä !!! Kaikkein ylpein olen Turosta, joka repäistiin joukkueeseen parin viikon varoajalla ja Timo treenasi ykköstuloksen arvoisen suorituksen lähes tyhjästä, vau !!

Meidän kohdalta SM-kisoihin valmistautuminen meni totaalisen pieleen, mielikuvatreenin sijasta jouduin pähkäilemään päästäänkö edes koko kisoihin..

Edeltävällä viikolla Jatsi kieltäytyi hyppäämästä tokoestettä, siitä alkoikin sitten rumba. Kävimme lääkärissä, konsultoitiin toista lääkäriä, kolmatta lääkäriä ja Christaa (melkein lääkäriä). Lopputuloksena saatiin lupa kisata kunhan pidetään koira lämpimänä ja fysioterapoidaan sitä päivittäin, unohtamatta B-vitamiinia ja back on track -hoitoa.

Tässä kohden miljoonat kiitokset Katri ja Christa 24/7 avusta & tuesta, olette IHANIA !!! Nooralle kiitos back on trackin todella nopeasta toimituksesta ja kaikille myötäeläneille ISO KIITOS !!

Sanomattakin on selvää että tälläisen rumban jälkeen keskittyminen itse kisaan on vähän vaikeaa, tsemppasin kuitenkin hyvin ihan loppumetreille asti..

Lauantaina pelottavan paikallaanolon jälkeen yksilösuoritukset menivät ihan kivasti, pisteitä ei tippunut liikoja mutta ohjatun noudon merkkiä ja vähän varovaista hyppyä lukuunottamatta olin kaikkeen tosi tyytyväinen, pieni ajatus koiran voinnista naputteli takaraivossa ja se heijastui kyllä ohjaajan käytökseen eli ihan parhaimpaani en kehissä kyennyt !! Sijoitus oli kuudes, eikä kärkeen ollut isoa pisteroa eli kaikki oli vielä mahdollista !!

Vieläkään ei ole selvinnyt mikä Jatsia vaivaa/vaivasi, eli miksi ei hypännyt kisoja edeltävästi mutta koko ajan näytti menevän parempaan suuntaan joten ihan luottavaisin mielin lähdimme sunnuntaille, oma asenne kehissä oli parempi ja tottakai se heijastui myös koiran suoritukseen. Sunnuntaina Jatsi tekikin todella hienoa työtä, saatiin mm. seuraamisesta molemmilta tuomareilta 10, tämä on todella harvinaista tuolla tasolla. Ainut mikä oli edelleen huono oli ohjatun merkki, tämä pitää nyt työstää kuntoon !! Hyppy sen sijaan taas jo lauantaista parempi, eli se peikko saadaan varmaan unohtaa..

No, päivä oli pitkä, tehtiin aina muutama liike per/kehä ja sitten taas parin tunnin odottelua, eikä tosiaankaan unohdettu sitä koiran lämmittelyä ja jäähdyttelyä, kun oli viimeiset liikkeet eli paikallaanolot jäljellä, mulla oli käsissäni aivan puhki oleva koira, joka oli lämmitellyt itsensä uuvuksiin ravaamalla 2 päivää Oulun ravirataa pitkin ja poikin..

Ekana oli p.makuu, jossa Jatsi lysähti viereisen ohjaajan käskystä maahan ja palatessani nukkui siellä maassa, hädin tuskin sain toisella käskyllä sivulle, tästä 5 molemmilta tuomareilta. Tämänkin jälkeen oltaisiin vielä saatu SM-hopeaa jos Jatsi olisi istunut viimeisen liikkeen eli p.istumisen, mutta joko ei vaan enää yksinkertaisesti jaksanut tai sitten oma jättö oli epäselvä (oli mennyt heti  jättettyäni maahan). No, siinä meni se mitalli mutta koska Jatsi on niin loistava päädyttiin kuudenneksi siltikin että annettiin kavereille tasoitusta 40 pistettä..

Jatsi ei ole ikinä ei treeneissä, ei kisoissa mennyt istumisessa maahan, joten tämä siirretään nyt osastoon -tekevälle sattuu- ilman isompia stressejä!! SM-kultaa voitti Jatsin taitava sisko SINA, lämpimät onnittelut, olitte upeita !!!!!!!! Toiseksi sijoittui Katla, joka teki tasaisen varmaa työtä koko viikonlopun, grattis Katten !! Kolmanneksi kiri Pihka, aina varmalla tyylillään, onnea !!

Viimeisen kehän jälkeen olo oli aikas onneton, kertaalleen peruin meidän MM-kisat, en muista teinkö muita suuria päätöksiä, en ehkä mitään merkittäviä kuitenkaan..
..Ilta kuluikin sitten ihmetellessä, tässä kohdin oletin vielä Jatsin siis olevan kipeä ja siksi mokanneensa ne p.olot !! Mutta onneksi on ihania ihmisiä, saimme kaikkien jonojen ohi heti seuraavaksi aamuksi Jatsille ajan eläinlääkärille, tarkoituksena kuvata koira päästä varpaisiin, tai mä luulin että kuvataan vaan selkä mutta sattuikin sitten onneksemme perusteellisempi eläinlääkäri, joka todellakin sitten TUTKI Jatsin !!

Miljoonat kiitokse Antti & Katri, olette SUURENMOISIA !!!!!!!!!

Varoaikojen vuoksi ei voitu rauhoittaa, en tiedä ketä jänskätti eniten Jukkaa, Lentsua, Anttia vai Jatsia että mitenkä saadaan kuvattua. Mutta hyvin saatiin, jopa lonkat kuvattiin ilman rauhoitusta, kyllä Jatsi on aina Jatsi !! Ja puhtaat paperit saatiin myös, ei mitään vikaa selässä, lonkissa tai polvissa (edes anaaleissa, niitä ei tosin kuvattu..)

Nyt Jatsi lepäilee tämän viikon ja sitten aloitetaan keskittyminen MM-kisoihin, ohjatun merkki treenataan kuntoon ja pidetään hauskaa !!

ToTolle reissu oli ehkä euroopan tylsin, pitkät päivät mökissä Karan kanssa ja lyhyet treenit iltaisin lenkin yhteydessä, eli Toope saa nyt loppuviikon Jatsinkin treeniajan itselleen..