Tässä tuntee itsensä ihan agility-ohjaajaksi kun ohjaa omia sekä lainakoiria..

Sehän on selvä että ohjaan itse omat koirani, mutta koska Miron suhteen oli vaihtoehtona joko kuvata tai ohjata, päädyin ohjaamiseen, on se sentään helpompaa kuin kuvaaminen.

1740934.jpg
Miro vauhdissa

Kentällä oli valmiina ihan haastava rata, ToTo yllätti heti kättelyssä irtoamalla kuin ohjus, ei toki haluttuun suuntaan mutta irtosi kuitenkin!

1740958.jpg
Kyllä irtoo..

Vaihdoin sitten oman ohjaustani ja päästiin tekemään radan alku hienosti mutta sitten kohtasimme esteen nro 5, en saanut Toopea hyppäämään sitä, en millään. Vaihtoehtoina Toope joko kiersi esteen ja meni putkeen tai kiersi esteen ja meni puomille. Tässähän on nyt treenattu putkea, keppejä ja kontaktia, ja se näkyi !!

1740943.jpg
Putken kanssa ei ongelmia..

Miron kanssa sama este koitui ongelmaksi, eli alku hienosti (kun ensin vähän haettiin yhteistä säveltä) mutta sitten ei irronnut esteelle nro 5, Miro pitäisi saatella joka esteelle mutta enhän mä ehdi..

Toisessa treeneissä Miron kohtaloksi koitui kepit, kun ei malttanut ei malttanut, joten sen kanssa tehtiin sitten rataa joka ei sisältänyt keppejä, loistavaa ongelmanratkaisua. ToTo teki simppeliä pyöritystä, jossa sain aivan loistavan käännöksen pienellä suhinalla ja pystyin jättämään sen -ihan yksin- kepeille.

Lopuksi otettiin muutamia esteitä erillisenä jotta saatiin kuvaajalle oikeita kuvakulmia. Näissä ToTo teki rengasta, joka edelleen vaikea oikealta puolelta ohjaten.

1740963.jpg
Iso rengas - pieni ToTo

Kaiken kaikkiaan hieno treeni, ToTo meni paljon paremmin mitä uskalsin edes toivoa ja Mirokin meni hienosti aina kun ohjaaja ehti mukaan..

Päivän isoin opetus oli kuitenkin se, että myös hyppyjä pitää treenata (yllätys, yllätys), nyt ollaan siis treenattu kaikki muut paitsi hypyt kuntoon ja tuloksena on koira joka hakee kaikkea muuta paitsi hyppyjä, eli nyt hypyt treeneihin mukaan ja se on siinä sitten!

1740972.jpg
Maasta se pienikin ponnistaa..