Reissu oli pitkä, raskas ja kallis, mutta kannattava:))))))))

Maanantaina lähdettiin kohti Helsinkiä ja ensimmäinen haaveri sattui heti satamassa. Oltiin pissatettu koirat viimeisen kerran ennen laivaan siirtymistä ja Jatsi intoa puhkuen hyppää autoon. Hyppäsi vaan Toopen puolelle jossa häkki kiinni ja meni pää edellä päin metallihäkkiä, tippui siitä asfaltille kyljelleen:(

Siinä oli kokonaista 10 minsaa aikaa miettiä mitä tehdä, uskaltaako edes koko laivaan mennä, tuollaisen täräyksen jälkeen olisi voinut tulla mitä tahansa komplikaatioita. Jatsi näytti kuitenkin olevan niin kunnossa että uskallettiin lähteä.

Laivamatka meni hienosti (ToTon eka kerta) ja molemmat pojat jopa kakkasivat sinne tulitikkulaatikon kokoiseen hiekkalaatikkoon:) Samoin, hienosti meni ajomatka Rostockista - Bratislavaan, tosin siinä 600 km jälkeen alkoi usko loppua, mutta pahan kahvin voimalla pysyttiin hereillä viimeiset 300 km ja oltiin yön läpi ajettuamme hotellilla juuri sopivaan aikaan:)

Meidän hotelli oli ehkä euroopan koiraystävällisin ikinä, niin hyvää palvelua!!!!! Tosin kun katseli niitä näyttelykoirien touhuja siellä hotellissa, voi olla että koiraystävällisyys vähän väheni hotellin puolelta:(

Toinen ylläri oli sää, helle:)))))))) Keskiviikkona oli aivan keskikesän sää, pitkät kalsarit sai surutta heittää matkalaukun pohjalle, shortsit ja toppikin olivat vähän liikaa, mutta ne oli päällä pidettävä kuitenkin;) Vielä illalla lämpöä oli reilusti yli 20 astetta, mikäs siinä iltaa istuessa. Itse asiassa ei kyllä istuskeltu vaan oltiin kävelemässä ja katsastamassa kisapaikka:)

Sitten alkoivat kisat, eka päivä oli harkkapäivä. Me tehtiin Jatsin kanssa meidän perinteinen harkka + ohjattu nouto vasemmalle, koska oli tuossa kehässä oikeaa puolta vaikeampi. Ei hassumpi viime hetken veto, koska kisoissa meille sitten arvottiin just se vasen puoli:)

Meidän kohdalla ei kyllä mistään treenaamisesta voi puhua, kunhan pidettiin hauskaa tulevassa kisakehässä:))))))

Sekä harkkapäivänä että ekana kisapäivänä oli pieniä vaikeuksia päästä kisapaikalle, mulla ei ollut mitään lappuja, lippuja tai dokumenttia siitä että olisin mitenkään oikeutettu koiran kanssa edes koko kisapaikalle menemään, mutta kun tarpeeksi päättäväisesti kertoo menevänsä tokon MM-kisoihin ja järkkäri ei tiedä mistään tokosta mitään, niin..

Jatsille oli arvottu suoritusvuoro nro 10, eli heti ekana päivänä, aika alussa ja eka suomalainen. Periaatteessa ihan hyvä paikka mutta olisin voinut kyllä startata jossain muussakin kohdassa..


Jatsi odottelee vuoroaan -tyynen rauhallisesti-

Tuomarointi oli aika mielenkiintoista:) Mutta kun arvostelulajissa haluaa kisata, se on vaan hyväksyttävä!!!

MM-kisoille ei ollut omaa hallia, vaan siellä me kisattiin näyttelyhallissa, välillä oli enemmän meteliä, välillä vähemmän:) Yleisöä oli kivasti ja ne oli todella -kehässä-. Monia koiria ahdisti yleisön läsnä ja lähelläolo, mutta ei Jatsia. Se oli silmät kirkkaina, nää kaikki on tulleet katsomaan mua, mua, mua;))))))))

Kaikki liikkeet Jatsi teki niin hyvin kuin osasi, ruudussa en uskaltanut laittaa sitä vauhdista maahan, vaan pysäytin ensin seisomaan  ja kaukoissa eka istuminen olisi voinut olla parempi (jäi vähän vaajaksi) ja pisteet 277.17

Perjantaina meidän ohitse menivät -ranskan mummo-, mummo lempinimi tuli kyllä siitä, ettei kuullut ehkä ensimmäistäkään käskyä siellä kehässä vaan sooloili ihan omiaan, koira oli kyllä taitava:) Ja norjan kultsu joka sai symppispisteitä, mutta kukapa siitä ei tykkäisi:)

Jatsin sisko Sina tuli neljänneksi, onnea vielä kerran!!!!!!!!!!!!!!!


Jatsi ja Sina odottamassa perjantain palkintojenjakoa

Lauantaina kisat sitten jatkuivat ja tuomareiden linja piti yllättävän hyvin, toki -maha- nyt vähän sooloili mutta mitään räikeää eroa perjantaille ei ollut ja näin kärkinelikko piti edelleen sijoituksensa:)


Kuva perjantain palkintojenjaosta, taidetaan taputtaa -mummulle-

Sunnuntaina olikin sitten paljon uusia sääntöjä, koira ei saanut haukkua kehässä (oli saanut haukkua siis pe ja la), koiraa ei saanut riehuttaa kehässä (oli saanut pe ja la), pannasta ei saanut pitää kiinni (oli saanut pe ja la), siis tosi mystistä ja kaivoivat punaiset ja keltaiset kortitkin kehään:)

Yksi sääntö päti koko kisan, virheitä ei saanut tehdä. Yksikin virhe tiputti auttamattomasti hyvätkin koirat pois mitallisijoilta, vanha kunnon Jontte oli taas kerran oikeassa, nopein koira ei voita, näyttävin koira ei voita, koira joka tekee vähiten virheitä voittaa!

Sunnuntaina nähtiin sitten virheitä aikas paljon ja pisteitä ei paljon herunut, joten niin uskomatonta kuin se onkin perjantaina oltiin siis jo ratkaistu mitallisijat, kukaan ei mennyt mummon, kultsun, Jatsin eikä Sinan edelle:)))))))))


Tässä tämän vuoden kärkikolmikko:)

Joukkueen kannalta Jatsin ja Sinan korkeat sijoitukset olivat tietysti hyvä asia, toki sitä toivottiin enemmän pisteitä ja varmempaa voittoa mutta tälläkin pärjättiin:)

Suomen joukkueelle -taas- MAILMANMESTARUUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Onnea vielä kerran jokaiselle joukkuekaverille!!!!!!!!!


Myös koirilla oli edustusasut:)


Mailman parhaat:))))))))))))

Itse palkintojenjako oli vähän aneeminen, edes kansallislaulua ei mestarit saaneet:( Mutta eiköhän me ilman sitäkin tiedetä oma arvomme:)

Sitten alkoi puuduttava kotimatka, maanantaina ajettiin Prahaan shoppailee (ensimmäinen mahdollinen laiva lähti vasta ke-aamuna) ja olin varannut meille hotellin ostoskeskuksen vierestä. Ostoskeskus oli kyllä vieressä mutta hotelli oli aikas mielenkiintoinen:)

Ajettiin hotellille ja se oli aikas hieno, itse ei kannettu tavaroita eikä parkkeerattu autoamme (!), siinä me pyörittiin kuin puolukat kun matkatavarat lähtee yhteen suuntaan ja auto toiseen:) Ei siinä mitään, mutta kun seisot siellä loisto-aulassa verskat jalassa koirien kanssa, tulee vähän tyhmä olo:)

Äkkiä me siitä(kin) toivuttiin ja koirien lenkityksen jälkeen, koirat ylelliseen huoneeseen nukkumaan ja me shoppaamaan (Jukkis ei ollut järin innostunut tästä osiosta).

Seuraavana päivänä nokka kohti Rostockia jossa oltiin ajoissa (ei ruuhkan ruukaan matkalla), navigaattorin avulla löydettiin kiva kreikkalainen ravintola jonne marsittiin koirien kanssa. Tyynen rauhallisesti laitoin koirille ruuat likoamaan ja meidän ruokailun jälkeen ne söi siellä ravintolassa omat sapuskat:)

Ja sitten loppuhuipennukseksi se hel.. laivamatka:( Oli sitten sellainen myrsky ja myräkkä ettei tottakaan, kaikki mahdollinen irtain sidottiin laivalla kiinni, kannelle meno kielettiin ja laivan kannelle menevät ovet täytettiin lakanoilla, ettei se jopa 8-kannelle tuleva vesi päässyt laivaan sisään (tosi turvallista).

Ei siinä mitään, mutta kun se koirien pissatuspaikka oli siellä kannella, enkä edes merihädässä ajatellut antaa mun koirien pissiä pitkin sisäseiniä. Noh, sinne kannelle vaan ja kaiteesta kiinni ja toisella kädellä koirasta kiinni (varmaan rentouttavaa pissiä) ja selvittiin tästäkin matkasta:) Tosin oltiin myöhässä ja se alus vielä vaurioitui matkalla joten sitten kun vihdoin oltiin rannassa, ei päästy laivasta ulos kun laskusiltaa ei saatu enää alas, jippii, just sitä mitä tuossa kohtaa matkaa toivookin..

Eli reissu oli pitkä, raskas, kallis mutta kannattava:))))))))))))))))))

Jatsille MM-PRONSSIA JA JOUKKUEKULTAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kuvat Maarit Karhu (iso kiitos)