Mä opetan temppuja koirille monesta eri syystä, yleensä vahvistaakseni jotain mitä tarvitaan sitten kisoissa, lajista riippumatta..

Ja myös oppiakseni koiristani enemmän, mitä enemmän saan niille opetettua, sen paremmin voin hyödyntää oppeja "oikeissa lajeissa"

Ja tietysti siksi kun temppuilu on niin kivaa:)))))))

Mutta nyt tämän talven hitti Jatsin ryöminen osoittautui näillä keleillä oikein käteväksi myös arjessa. Koirat on aivan kuraisia ja varsinkin vatsassa riittää sitä kuraa..
...nyt Jatsi puhdistautuu kätevästi kun peruututan sen lumikasan päälle ja ryömitytän sen sieltä alas, sinne jää kurat:)

Tänäänkin me temputeltiin. Ensin aloitettiin noudolla, jossa koira kerrallaan sai peruuttaa kapula suussa sivulle, nyt pystyy jo ottamaan pitkääkin matkaa eikä ne kiepsahda "väärinpäin"

Toisena tehtiin alustaa, tässä on jokaisella oma idea. Jatsi läppäsee alustaa tassulla, tämä siksi että muuten alkaa lintsaamaan ja kääntyisi mielellään jo ennen alustaa tai siellä päin:)

ToTon tehtävä on pitää päätä tiukasti alustassa, riippumatta ohjaajan sijainnista. ToTo on tässä kyllä ihan ylisöpö, näyttää ihan lattiaan liimatulta:)

Pepsi tatzaa alustan kanssa, pitkään aikaan en ole tätä sen kanssa tehnyt mutta hienosti se muisti tämän ja alkoi heti nokkimaan:)

Vimppana tehtiin kaukoja jossa Jatsi edelleen tekee M-I, alkaa sujua kerta kerralta paremmin. ToTo ja Peps hisseilivät, Peps on jo ToToa taitavampi tässä, itse asiassa sitä on aika vaikea saada ensin seisomaan kun haluaisi vaan hisseillä maahan, näyttää muuten ihan venytykseltä kun tekee sen puoliseisovasta asennosta itsekseen:)