1.2

Jatsi otti tänään vauhtitreenit, ohjattu yhdellä kapulalla ja paljon palkkaa merkiltä. Hyppynouto pk-kapulalla ja luoksetulon stopit puskan kierrolla ja itse luoksetulo suorana, vauhtia riitti..

ToTon stopit jatkuivat, tänään vähän enemmän liikkeinä.. Alo-hyppy liikkeenä, avo-seisominen liikkeenä ja luoksetulo pysähdyksestä palkaten. Ilalla vielä esineitä..
Ennen iltaruokaa p.makuu, nyt pentuliino suorassa kun laitan sen edestä maahan, pää pysyy ja kestää häiriöt, sivulletulo nostaa vielä pään, eli tätä muistutellaan vielä..

2.2

Aamu aloitettiin metsälenkillä koko lauman voimin ja tälläisen hulvattoman juoksentelun jälkeen olikin hyvä treenata vähän tarkkuutta..
ToTo treenasi sisällä liikkeestä maahanmenoa (pää pystyssä), kaukoja (pää pystyssä) sekä seuraamisen täyskäännöstä vasemmalle niin paikalla kuin liikkeessäkin..

Ulkona ToTon kanssa ruutua, ekana ruutuleikkiä joka oikein onnistunut! Sitten evl-ruutua, jossa kääntyi väärin merkillä ja hiottiin tätä, aika äkkiä sain sen kääntymään -oikein-, lopuksi vielä sitä voi-ruutua, jossa kerran sinkosi ruudusta ulos, mutta sekin saatiin tänään onnistumaan aika hyvin..

Jatsin kanssa keskityttiin myös ruudun merkkiin, nyt pitkästä aikaa tästä palkkaa ja PALJON, välillä pääsi toki ruutuunkin, joka taisi olla parempi palkka kuin frisbee.. Merkki-palkkausten jälkeen siirryttiin ruutuu-treeniin, jossa tänään oli tarkoituksena olla pysäyttämättä Jatsia ja antaa sen hakea oikea paikka itse, Jatsi hakeutui jokaikinen kerta aivan ruudun keskelle, mitä tästä opimme?
-Jos vaikka alkaisi luottamaan kisoissakin koiraansa-

3.2

Päätin sitten kuvauttaa ToTo 7 kk treenit..
Nauhalle tallentui muutama välähdys onnistumisia ja iso kasa sähläystä & osaamattomuutta. Merkki tuotti tänään isoja vaikeuksia (stoppasi huonosti ja kääntyi väärinpäin), eli sitä sitten otettiin ja otettiin..

Hienoja olivat sen sijaan luoksetulo ja siinä stoppi sekä yllättäen seuraaminen, se oikeesti näyttää paremmalta miltä munsta tuntuu..

Päivän toisissa treeneissä otettiin sitten vain ruutua, tämä tänään voi-tyyliin ja onnistui hienosti, hyvä sotamies ryan (tämäkin siis yksi toopen lempinimistä)!!

Jatsi treenasi muutaman liikkeen kokonaisena ja palkatta, eli ensin -se- idari, hyppynoutoa  x 3 (yksi normaali ja vinot molempiin suuntiin) ja sitten palkaksi ruutuun, jonka takana lelu. Loppuun luoksetulo seisomisella. Jatsin treenit kokonaisuudessaan ihan loistavat, kiva kun edes toinen koirus osaa..

Illan tokoryhmä;

Ekana pentujen luoksepäästävyys ja paikallaaolo, luoksepäästävyys sujui jo totuttuun malliin eli kahta metriä lähemmäs Päivi ei pääse kun pikkuinen bc singahtaa moikkaamaan..
P.makuu olikin sitten hulvaton, ToTo ei pysytynyt pitämään päätä maassa ja loppuviimeksi koko koira meinas karata (no, oli isot häiriötkin), lopuksi onnistunut suoritus josta iso palkka !!

Liikeinä tänään seuraaminen, joka nyt hyvää !! Muistettava
-kävele nopeasti
-käänny vasemmalle nopeasti
-älä käänny täyskäännöstä nopeasti

Kaukot, Tohina teki asentoja supervauhdikkaasti, ohjaaja ei millään ehtinyt käskyjen kanssa mukaan.. No, tässä iässä varmaan tärkeintä, että tekee iloisesti kaukoja, viiveet treenataan sitten aikanaan..

Merkki, tarkoituksena esitellä tätä väärin kääntymistä, mutta nyt ToTo meni oikealta puolelta merkille, jolloin kääntyi oikein, pohdintaa aiheesta kuitenkin
-stoppia nopeutettava
-vasemmalle kääntymistä vahvistettava arjessa

Ja huomenna aamulla koirakouluun..

4.2 Koirakoulussa

ToTo pääsi siis ekaa kertaa koirakouluun (Turunmaan kennelyhdistyksen koulutus), täällä ovat kaikki koiramme olleet nuorena, joten siis Toopekin..
Kokemus oli kyllä melkoinen, hurjan vaikea tilanne pikkuiselle..Itse liikkeet menivät hyvin mutta väliajat ja lopussa keskittyminen vaikeita !!!
Ensi kerraksi pitää miettiä parempi taktiikka, joko olla paikalla vain puolet ajasta tai hengailla ympäristössä omat odottelut..

Sitten kävimme katsomassa Jatsin lapsenlapsia, suloisia pentuja.. Kaikki olivat reippaita ja hakeutuivat hyvin ihmisen luo, yksi kovanonnen soturi on vähän tapaturma-altis ja yksi pennuista taas oli kertakaikkisen ihana, aivan omaa luokkaansa..

5.2

Tänään Jatsi pääsi epävirallisiin agi-kisoihin ja hyvin meni !!!!!!! Ennen vuoroa leikitin Jatsia, ensisijaisesti lämmittelynä mutta myös höyryämisen estona ja hyvin meni !!!!!! Jatsi oli kuullolla, hanskassa ja minäkin osasin.. Yksi kohta radalla oli ohjaajalle vaikea ja tässä tehtiin hylly, muuten HIENO rata, ollaan molemmat oikein tyytyväisiä itseemme !!

8.2

Tänään oli ihana aurinkoinen talvipäivä ja päästiin vähän treenaileekin..

ToTo otti alo-hyppyä ja merkkiä, käsittämätöntä mutta nyt se kääntyi taas oikein vaikka meni merkin väärältä puolelta, outo tyyppi.. Seuraamisen kanssa olen taas kerran ihmeissäni, ei tunnu hyvältä eli sitä pitää varmaan taas videoida, koska sekin riittää jos näyttää hyvältä..

Jatsi treenasi ohjattua ja hyppynoutoa, ei olisi voinut paremmin mennä..

Pakkasista johtuen ei olla siis ulkona treenailtu pariin päivään, sisätreeninä ollaan tehty kaikkea pientä..

Helmikuun alusta aloitin uudessa työpaikassa, kaikki aika ja energia on mennyt uuteen työhön tutustuessa, pakkaset tulivat siis hyvään saumaan treenien kannalta.. Nyt työ on tuttu ja työajat oikein kivat, joten palaamme pikkuhiljaa normaaliin päivärytmiin..