Usein syy koiran osaamattomuuteen niin treeneissä kuin kisoissakin löytyy siitä, ettei kunnollista pohjatyötä malteta/haluta tehdä, koko ajan keskitytään ongelmiin ja/tai uuden opetteluun.

Uuden opettelu on yleensä kivaa, ongelmien korjaaminen taas ei mutta yhtä kaikki, kun pohjat on kunnossa, on uuden opettaminen helpompaa ja ongelman korjaaminen paljon helpompaa:)

Pohjatyö on sitä perus-perustreeniä, ei kivaa, ei hohdokasta mutta tosi tärkeää!!!

Me vietimme lauantai-iltaa (yllätys, yllätys) niiden pohjien parissa:)

Jatsi teki perusasentoa, siis pelkkää perusasennossa oloa, ei siihen tulemista nopeasti tai mitään, pelkkää perusasennossa oloa. Tokossa koira joutuu ehkä eniten viettämään aikaa kehässä siinä perusasennossa, siksi on tärkeää että koiralla on tässä hyvä ja turvallinen olo!

Sitten tehtiin samaa mutta kapulan kanssa, tässäkin vaan perusasennossa oloa kapula suussa. Tokossa lähtee julmetusti pisteitä siitä kun koira ei osaa olla rauhallisesti kapulan kanssa sivulla ja kaikki liikkurit ei ole lännen nopeimpia, eli siinä voi joskus jokusen tovin joutua istuskelemaan:)

Kolmantena vahvistettiin kaukojen asennoissa pysymistä, ei palkkaa asennoista vaan niissä pysymisistä, tässä saa kaupan päälle kivaa jännitettä asentoihin:)

Vimppana päätä, ensin pään maahan laitosta palkkaa ja kun alkoi jo itse tarjoamaan siirryttiin ns. liikkeeseen ja tässä palkka sitten vasta nopeasta perusasentoon tulosta, edellyttäen että pää pysyi maassa käskyyn asti.

Jatsin pohjat on todellakin kunnossa:)))))

Sitten Topolaisen pohjiin, ekana noutoa tunnarin kanssa, ToTon kanssa se perusduuni pitää tehdä sen sivulletulon kanssa, mutta tänään kaikki toistot onnistuneet. Aloitin helpoimmasta eli ihan läheltä, jolloin käytännössä katsoen peruutti sivulle. Pidensin matkaa pikku hiljaa aina sopivin välein palatakseni kaikkein helpoimpaan, näin saatiin ehjä setti:)

Toisena kaukojen asentojen viiveet, kun Jatsilla tuli kaupan päälle tässä jännite, Toopelle tuli tarkkuus, selkeästi keskittyi ihan satasella kun ei ollut varma mistä se palkka tulee, hyvä treeni!

Kolmantena treenattiin p.makuun jälkeistä perusasentoa, tämähän onnistui hienosti Turun karsinnoissa eli treeni on kantanut hedelmää ja treenaus jatkukoon. Nytkin nousi ihan älyttömän säpäkästi. Se on vaan niin íhanaa kun koira toimii, kuten on opetettu ja pääsee palkkaamaan ihan aidosti iloisena:)

Lopuksi -ylää-, temppujen kanssa en jaksa tehdä niin huolellista työtä eli näiden kanssa vaan edetään ja edetään, jossain välissä sitten korjataan ongelmia, eli sitä perinteistä, eikä tulosta tuottavaa koulutusta:)