Olipahan reissu taas kerran..

Jos MM-reissu oli raskas, kallis & kannattava, oli Norjan reissu raskaampi, kalliimpi mutta yhtä kaikki kannattava:))))))

Keskiviikkona tutut kuviot, Pepsi häkkiin odottamaan pelastajaa (iso kiitos Sessalle Pepsin hoidosta) ja Jatsi ja ToTo autoon ja nokka kohti satamaa. Päätin sitten tarkistaa hetki ennen lähtöä koska se laiva tulee, ettei olla satamassa ainakaan liian aikaisin ja miten osuinkaan tsekkaamaan varaamani hytin..

Olin sitten näppäränä tilannut halvimman mahdollisen hytin, näillä omakustannus edustusmatkoilla ei oikein sviitit innosta:) Mutta todellakaan en ymmärtänyt että välillä Turku-Tukholma voi matkustaa myös komerossa (!!!) Komerossa oli tilaa sen verran, että yksi koira ja yksi ihminen pystyi olemaan lattialla, toisen koiran ja toisen ihmisen ollessa joko käytävällä tai sängyssä, matkatavaroille oli tilaa sängyssä tai sitten siellä lattialla mutta silloin toisen koiran tai ihmisen piti siirtyä käytävälle tai sänkyyn, hankalaa..

Hyttiä yritettiin vaihtaa mutta eihän se onnistunut kun se yksi laiva pyöri siellä merellä ja sen(kin) matkustajat sitten meidän laivassa:(

Paluumatkalle vaihto onneksi onnistui ja mikä hauskinta, sellainen oikea hytti oli halvempi kuin komero:)

Muuten matkailu sujui hienosti ja aikataulukin oli mukavan löysä. Torstaina päästiin Norjan maajoukkueen avulla isoon maneesiin treenaamaan, tehtiin Jatsin kanssa kaikkea kivaa kuten siivekkeiden kiertoa, ruutua, edistävää seuraamista ja sellaista yleistä hilluttelua:)

Perjantaina shoppailtiin:)))) Ja illalla olikin vuorossa viralliset treenit kisakehässä. Siinä kohtaa viimeistään selvisi etteivät kisan järjestäjät olleet oikein kartalla, kaikki järjestelyt olivat vähän sinnepäin eikä oikein kukaan ollut vastuussa yhtään mistään. Suoritusjärjestys saatiin kuitenkin arvottua (Jatsi 24) ja treenitkin tehtyä vain vähän myöhässä:)

Matto oli tosi liukas, muutama koira nähtiin treeneissä kyljellään. Itse kisoissa liukkaus haittasi yllättävän vähän tai sanotaanko, näytti haittaavaan yllättävän vähän:)

Jatsin osalta treenit menivät hyvin, niiden jälkeen oli oikein hyvä mieli lähteä lauantaina kisaamaan!

Kisapaikka ja meidän hotelli olivat vierekkäin ja olikin luxusta saada koirat välillä huoneisiin lepäämään. Lauantaina liikejärjestys oli p.makuu, idari, kaukot, luoksetulo, ohjattu eli aamun ryhmäliikkeen jälkeen Jatsi makoilikin Toopen kanssa hotellilla:)

Yksilöliikkeissä ei lauantaina sitä ilmettä ollut, teknistä taitavuutta kuitenkin riitti joten oltiin sunnuntaille lähtiessä neljänsiä, niin se historia toistaa itseään, koska myös viimeksi kun voitettiin PM-kisat lähdettiin sunnuntaille sijalta 4:)

Sunnuntaina liikejärjestys oli p.istuminen, seuraaminen, tunnari, hyppynouto ja ruutu. Ruutu pelotti kyllä aika lailla, tiesin Jatsin odottaneen sitä ruutua koko viikonlopun ja nyt se olisi vimppana liikkeenä, liukkaalla matolla, huh huh..

Onnistuneiden suoritusten lisäksi Suomen joukkueella oli oma lisähaaste kisoissa. Kun lauantaina ei yksikään koirakko ollut yhdessäkään yksilöliikkeessä saanut yhtäkään kymppiä yhdeltäkään tuomarilta, niin sitähän piti tavoitella:))))))

Tavoite oli siis saada jostain liikkeestä kymppi vähintään kolmelta tuomarilta, jotta se jäisi voimaan (paras ja huonoin kun aina tippuu pois), ja tähän kun pystyisi, saisi (joutuisi) kättelyiden jälkeen kumartamaan siellä kehässä joukkuelle sanoen "medbörjare"

Me sitten otettiin Jatsin kanssa haaste vastaan ja saatiin kisojen ainut kymppi ruudusta, kolme tuomaria näytti 10 ja Tanskalainen Palle, jonka kaikki pisteet tippui aina pois, sen arvostellessa ihan omiaan, näytti jotain 9 tai 9,5?

Luvatut kumarrukset & medbörjaret tehtiin myös:))))))))

Sitten se homma vasta jännäksi menikin!!! Christa ja Vip starttasivat kohta meidän jälkeen, saaden tismalleen samat pisteet, 2 koiraa jäljellä eli lauantain jälkeen johtanut Texas ja vimppana startaava Sina (oli juoksun takia koko kisan viimeinen koira).

Texas jäi Jatsista ja Vipistä 0.25 pistettä, miten niin tasaväkistä? Ja vielä kun laskettiin mitä Sinan pitäisi saada jotta Suomi voittaisi joukkueena, oli yllätys yllätys taas tämä sama maaginen pistemäärä paperilla. Voisi sanoa että luku 278,25 oli aika suosittu:)

Loppujen lopuksi pohjoismaiden mestareita oli sitten tänä vuonna 2, eli molemmat Jatsi ja ViP voittivat. PM-säännöissä ei ole mitään mainintaa miten tasapisteissä toimitaan, joten näin mestaruus jaettiin ja hopeaa ei saanut kukaan..

Vähän tämä aiheutti tietysti hankaluuksia palkintojenjaossa, jossa taas ei oltu huomioitu tälläista jakamista mutta hyvin me Christan kanssa sitä pokaalia yhdessäkin kannateltiin:)

Reissu oli siis raskaampi, kalliimpi mutta kannattava:)))))))))

Ja mikä vuosi meillä onkaan takana!! SM-kultaa, MM-pronssia & joukkuekultaa ja nyt vielä PM-kultaa & joukkuehopeaa, voiko enempää saavuttaa yhdessä vuodessa:)))))))))

Mitä tästä opimme, kiinalaiseen horoskooppiin voi aina luottaa & paras ilme voittaa AINA:)


Jatsi THE tokokoira